6750XT sistem durmaksızın çöküyor ve sorun çıkarıyor

comingendus

Hectopat
Daha fazla  
RAM
ADATA XPG Gammix 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz Siyah Ram x2
SSD veya HDD modeli
WD Green SN350 WDS480G2G0C 480GB 2400/1650MB/s PC
Ekran kartı
Asus Dual RX 6750 XT OC 12GB GDDR6 192Bit
Anakart
Asus Prime B450M-K II 4400(OC)MHz mATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 Çekirdek İşlemci
Merhaba, 6750XT ekran kartlı sistemi yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve neredeyse 8-9 aydır ilginç sorunlar yaşıyorum. Twitter'da video izlerken tam ekrana aldığımda 2-3 saniyeliğine bilgisayara müdahale edemiyorum sonrasında normale dönüyor. Bilgisayar alakasız aralıklarla ekrana görüntü vermeyi kesiyor ve kasa çalışmaya devam ediyor kasaya giden gücü kesip resetlediğimde ekran kartının çöktüğünü fark ediyorum, DDU ile driver kaldırıp her seferinde farklı driver deniyorum ancak bazı driver 3 saat bazı driver 2 hafta dayanıyor ama bu problem devam ediyor. Denediğim yöntemler sanallaştırma açıp kapattım, undervolt denedim, BIOS güncelledim, WHQL imzalı yaklaşık 10-15 farklı driver denedim, RAM MHz çalışma frekanslarını değiştirdim, bilgisayara W11-Windows 10 kurdum defalarca kez temiz kurulum yaptım.
Sonuç olarak bu crashlerle yaşamaya devam ediyorum ancak bu işi çözebilen veya en azından şundan dolayı oluyor diyebilecek biri varsa gerçekten çok sevinirim.

Ya işte benim korkum da tam olarak bu. İkinci el 6700XT bakıyorum. Şuan 1070 Ti kullanmaktayım ve 6 yıl oldu daha hiç mavi ekrandır şudur budur yemedim. Şimdi bir de mining korkusunun yanına bu hatalar da eklendi.

Bu sorunlar 5000 serisiyle bitti diye biliyorduk ama 6000 serisinde de ara sıra çıkabiliyor demek ki. Size tavsiye olarak verebileceğim tek şey tekrar undervolt denemeniz. Ama bu sefer daha da aşağıya çekin. Çok fazla OC'lu oldukları için bu hataları veriyorlar.

Ya işte benim korkum da tam olarak bu. İkinci el 6700XT bakıyorum. Şu an 1070 Ti kullanmaktayım ve 6 yıl oldu daha hiç mavi ekrandır şudur budur yemedim. Şimdi bir de mining korkusunun yanına bu hatalar da eklendi.

Bu sorunlar 5000 serisiyle bitti diye biliyorduk ama 6000 serisinde de ara sıra çıkabiliyor demek ki. Size tavsiye olarak verebileceğim tek şey tekrar undervolt denemeniz. Ama bu sefer daha da aşağıya çekin. Çok fazla OC'lu oldukları için bu hataları veriyorlar.

İllallah ettirdi gerçekten, bilgisayarı komple değiştirmeyi düşünüyorum performansından her şeyinden memnun olsam da bu crashler sebebiyle. Bilgisayardan soğudum resmen, dediğinizi deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı