6800XT - R7 5700X oyunda 90 derece

oldGrand_master

Femtopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Başlıkta belirttiğim 2 bileşenli bir hazır sistem oluşturdum ve bu sistemle 1-2saat aralığında 2K çözünürlük maximum ayarlar ile güncel oyunlarda(Far Cry6-AC Valhalla vb.) Aktif kaldığımda 90 dereceye yakın GPU CPU değerleri görüyorum. Kasa olarak 6 fanlı war Cry 750W'lık kasayı kullanıyorum. Değerler normal midir?
FPS değerlerinde herhangi bir sorun yok ama bu süreler sonunda kasa camına elimi götürdüğümde de sıcaklıklar dokunulmayacak gibi. Elle sıcaklık ölçülmeyeceğini bilen bir kişiyim fakat 1.5saat oyun süresinde 85-90dereceler normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dunya nin en kotu kasasini kullandigin icin normal.

Şuan için bütçemi aşarak aldım zaten kasayı fakat bu şekilde kullanmamın bana zararı uzun vadede ne olacaktır veya bu kasa üzerinde çözüm önerileriniz ne olur

Şuan için bütçemi aşarak aldım zaten kasayı fakat bu şekilde kullanmamın bana zararı uzun vadede ne olacaktır veya bu kasa üzerinde çözüm önerileriniz ne olur
On paneli cikartabiliyorsan cikartmani oneririm. On taraf tamamiyle cam oldugu icin hicbir fan iceri hava akisi saglamiyor onden.

Panellerin çıkarma işlemi kolay olan bir kasa yüksek ayarlarda kullanacağım zaman çıkararak kullanmam tozlanma konusunda sıkıntı çıkarırmı panel olmadan kullanmam benim için sıkıntı içermiyor bunun dışında zaten. Panelsizde sıcaklık testi yapmalıyım sanırım

Yani günlük kullanımda normal kullanıp ağır yük altında cam paneli çıkarmam mantıklımıdır

bahsi geçen paneli çıkardım ve 1-1.5 saat gibi bir süre far cry 6 da test ettim . amd software ile bakınca 89 derece sıcaklığı gördüm oyundan çıktıktan sonra sıcaklık değerlerin 50derecelere düşmesi 2 dk bile sürmüyor ama 2k da 1-2 saat oynarken bu denli yüksek sıcaklığı görmem normalmi yinede

On paneli cikartabiliyorsan cikartmani oneririm. On taraf tamamiyle cam oldugu icin hicbir fan iceri hava akisi saglamiyor onden.
bahsi geçen paneli çıkardım ve 1-1.5 saat gibi bir süre far cry 6 da test ettim . amd software ile bakınca 89 derece sıcaklığı gördüm oyundan çıktıktan sonra sıcaklık değerlerin 50derecelere düşmesi 2 dk bile sürmüyor ama 2k da 1-2 saat oynarken bu denli yüksek sıcaklığı görmem normalmi yinede

Son düzenleme:
kasanın fan dizilimi nasıl? sıvı soğutma varsa üstte konumlandırıp fanlarını egzoz fanı olarak ayarlamalısın. sonrasında alttaki ve yandaki fanları içeriye hava verecek şekilde konumlandırıp kasanın arkasındaki alana 8mm egzoz fanı eklersen kasadan daha iyi bir soğutma performansı alabilirsin.

O kasaya fan yerine rüzgar gülü de koysan değişen bir şey olmaz, sırf hava

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…