6800XT'sli sistemde siyah ekran hatası

Edw4rd7Supreme

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6800XT/Ryzen 5 5600/16RAM
Merhaba, desteklerinize ihtiyacım var.

Dün gece oyun açılırken bir anda siyah ekran aldım. Sanki birisi ekran kartını sökmüş gibiydi PC açıktı fakat 2 monitörüm de kapandı ışıkları söndü. Sonrasına tekrardan açıldığında driver olmadan açıldığını fark ettim. Hertz düşüktü ve Radeon yazılımını açarken Windows Update may have automatically replaced your AMD Graphics driver hatasını alıyordum. Buradan araştırdığıma göre Windows'un grafik sürücüsünü otomatik güncellemesini kapattım ve sürücüyü silip tekrar kurdum. Belli bir süre çalıştıktan sonra tekrardan siyah ekran ve aynı hatayı aldım. Bu sabah tekrardan siyah ekran ve aynı hatayı aldım. Bir anda ekran kararıyor ve aynı süreçleri yaşıyorum. Açarken bir seferlik ekran kartından kırmızı ışık geldi güç kablolalrının yerini değiştirdim.

İlk defa karşılaşıyorum. Yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bana 6600 XT ile 1 kere oldu, ki kartı iki senedir kullanıyorum. Ne yaptım tam hatırlıyorum ama sanırım kasayı açıp ekran kartı RAM'leri söküp geri yapıştırmıştım, AMD Cleanup Utility indirip çalıştırmıştım kalıntı olmaması için sonra sürücüyü indirip kurmuştum.

Bir daha da tekrarlamadı.

Güç kablolarının yerini değiştirdikten sonra sorun düzeldi mi? Ekran kartını söküp geri takmayı deneyebilirsiniz.

Şu anlık bir problem yok gibi fakat ne yapacağı belli olmuyor çat diye gidiyor.

Vallahi daha bir şey sökmedim ama bir sonrakinde onu deneyeceğim. Yeni RAM aldım 1 ay kadar oldu o mu sorun bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…