Laptop alacağım 2.el ve RTX 4080 ve ekranı büyük ve güzel bir şeyler arıyorum ve 68k bir tane MSI Vector 16 buldum ve cihaz soğutma olsun kasa olsun gayet iyi ama tek sıkıntısı ekranı. Cihaz 16 inç ekran ve Full HD ve %70 sRGB ile geliyor maalesef. İyi ekranlı bir şey istersem de en ucuz olarak 75k dolaylarında HP Omen 17 var ve ne soğutma olarak ne de kasa kalitesi ve yazılım olarak MSI'a denk maalesef (hall sensörü sorununu da unutmamak lazım) ama bunlara rağmen ekranı tam istediğim gibi 2K 240Hz 17.3 inç %100sRGB olarak geliyor.
Fiyatları aynı olsaydı kesinlikle HP Omen 17 tercih ederdim ama arada azımsanmayacak bir fark var. Evet her zaman MSI da monitör alma şansım var ama çok uzun süreler maalesef KYK da geçireceğim bu yüzden kısa zamanda monitör alamayacağım.
Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Hocam ChatGPT ile uzun uzun konuştuktan sonra bende öyle karar verdim, 1 sene boyunca 27inç 2K ekran kullandım ve MSI beni asla tatmin etmez sanırım.
70k ya HP Omen 17 bulursam alırım yoksa yeni nesil laptopları beklerim artık.
Hocam ChatGPT ile uzun uzun konuştuktan sonra bende öyle karar verdim, 1 sene boyunca 27inç 2K ekran kullandım ve MSI beni asla tatmin etmez sanırım.
70k ya HP Omen 17 bulursam alırım yoksa yeni nesil laptopları beklerim artık.
Soğutma, kasa kalitesi, yazılım, klavye, hoplarör ve birkaç şey olarak MSI çok daha önde hocam ama her şeyden feragat edebilirim ama ekrandan edemem maalesef ve MSI'ın kötü olduğu tek tarafı ekranı.
İşlemci ekran kart aynı hocam sadece SSD ve RAM farklı onlarda kolay meseleler. Şu anda Param Güvende'li ilan bulamadığım için mecbur bekleyeceğim artık. Teşekkürler hocam.
Rica ederim en temizini bulmaya çalışın hatta bence bu aralar 0 ve 2. el arasında hiç fark yok fiyat olarak nedense çok bütçeyi aşmıyorsa direkt 0 al hem garanti hem temizlik 3 5 daha koyup 0 almanı öneririm çok fark yoksa.
İşlemci ekran kart aynı hocam sadece SSD ve RAM farklı onlarda kolay meseleler. Şu anda Param Güvende'li ilan bulamadığım için mecbur bekleyeceğim artık. Teşekkürler hocam.
Ve ayrıca senin için baktımda fiyatlar aynı duruyor sen hangi modelden bahsediyorsun tam bakmadım ama 65 70 arası geziniyor HP bence 0 al hiç girme 2.ele
Rica ederim en temizini bulmaya çalışın hatta bence bu aralar 0 ve 2. el arasında hiç fark yok fiyat olarak nedense çok bütçeyi aşmıyorsa direkt 0 al hem garanti hem temizlik 3 5 daha koyup 0 almanı öneririm çok fark yoksa.
Ve ayrıca senin için baktımda fiyatlar aynı duruyor sen hangi modelden bahsediyorsun tam bakmadım ama 65 70 arası geziniyor HP bence 0 al hiç girme 2.ele
Hocam 65K-70K arasında olan sıfır Omen 17'ler RTX 4070'li olanlar maalesef. RTX 4070 ile RTX 4080 arasında devasa bir fark var maalesef. Bende sıfır almak isterim ama en ucuz 17 inç ekranlı rtx4080 sıfır laptop 120kdan başlıyor.
Benim bahsettiğim model HP Omen 17 RTX 4080 i7 13700Xli model