6900 XT Sistemde Siyah Ekran ve Donma

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Eczacı
RAM
XPG 6000 MHz CL36 16X2 32 GB
SSD veya HDD modeli
980 Pro 1 TB
Ekran kartı
6900 XT
Anakart
MSI B650 EDGE
İşlemci
7600X
Merhaba. 1 gün önce ASUS TUF 6900 XT OC versiyon kart satın aldım. Kart 2 yıllık, BIOS'u orijinal, FurMark'ta sorunsuz ve sıcaklık 70'i görmüyor düşük fan devrine rağmen. Dışarıdan bakıldığında hiçbir sorun mevcut değil.

Önce dahili grafik birimimle çakışıp sorun yaptığını düşünsem de defalarca DDU ile silip tekrar tekrar farklı driver versiyonları kurdum. Hiçbir şekilde sorunlarım düzelmedi.

God of War'da ya 3-5 FPS'e kadar düşüyor ya da normal FPS verip pat diye siyah ekrana düşüyor, PC kendini resetliyor ama görüntü gelmiyor.
AC Valhalla'da ise menüde FPS'ler normal ama oyun içinde direkt siyah ekrana girip kendini resetliyor ve açılmadan siyah ekranda kalıyor.

Herhangi bir hata ya da uyarı da vermiyor.
Sistem: 7600X, B650 Edge, FSP 1200W, 32 GB RAM.
Sistemimle başka kartlar da kullandım ve başka kartlarla da bugün denedim, sorunsuz çalışıyor normalde.

Donanımsal bir sorun muhtemelen çip veya VRAM de. HD 7870 de aynı sorunu fırınlamayla çözmüştüm.

Kartın güç bağlantısını nasıl yaptınız?

Tek kablo 2x8 mi bağladınız?
4x2 ayrı GPU kablom var. 1x8, 1x8 olarak bağladım, farklı kablolardan yani. Driver değişimi de denedim. RAM ayarlarını sıfırlayacaktım ama 5-6 aydır aynı OC ayarlarını sorunsuz kullanıyorum sıfırlarsam çok uğraştırır, tüm stabilite testlerinden geçti zaten RAM'ler saatlerce. Akla gelecek birçok yöntemi denedim ama nafile anlamadım. Driverı da minimal olarak, driver only olarak farklı farklı denedim.

Öncelikle yaşadığın şey gerçekten can sıkıcı benzer bir sorun 5700XT de bende yaşamıştım. PC açılınca WattMan hatası görüyor musun? Radeon ayarları ile hiç oynamadin değil mi?

Öncelikle yaşadığın şey gerçekten can sıkıcı benzer bir sorun 5700XT de bende yaşamıştım. PC açılınca WattMan hatası görüyor musun? Radeon ayarları ile hiç oynamadin değil mi?
Hayır hiç Wattman hatası almadım, hiç oynamadım.

Donanımsal arızası olup Furmark'ı geçen kartlar oluyor. Superposition, OCCT gibi testlere sokmakta da fayda var.
Durumun rehaveti ile OCCT yapmayı unuttum, normalde ilk onu yaparım. Gün içinde onu da deneyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…