emre demirkaynak
Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Emin olamadığım bir konu var fazla uzatmadan sorumu sorayım. 10700F işlemcili, 700watt Cooler Master MWE bronz sertifikalı ve 5700XT'li sistem kullanmaktaydım. Ekran kartını satıp 6900 XT aldım. 1080p monitörüm var. Dolayısı ile gerek olmadığı için ekran kartı frekansını 2400 MHz'den 2000 MHz'ye çekip hem daha serin çalışmasını hem de 5700XT'den bile daha az güç çekmesini sağladım. 1080p de işlemci darboğazı yaşadığım için FPS de düşüklük falan yaşamıyorum en düşükte kaç alıyorsam Ultra ayarlarda da aynı değerleri alıyorum diyebiliriz. Ekran kartı 160 watt değerlerini görüyor oyunda en fazla frekans kırılmış haliyle. Ve bazı oyunlarda fan bile dönmüyor öyle serin çalışıyor. Normal haliyle de OCCT programında güç kaynağı testinde kapanma yapmıyor 225 watt çektiğini görüyorum. FurMark'ta ise 270 watt çekiyor. Kafama takılan şey ben bu şekilde frekans kırılmış haliyle yani düşük güç ve serin kullanımla uzun süre kullanırsam ekran kartıma herhangi bir sıkıntı çıkarır mı yoksa 850 watt veya 1000 watt alınır mı?