6900 XT ve 5700X sistem nasıldır?

withaly

Decapat
Daha fazla  
merhaba arkadaşlar. Yeni bir sisteme geçiş yapıyorum. Sistemin ekran kartı, işlemcisi ve PSU kesinleşti. Detayları parça bazında aşağıda belirteceğim. Sistem genelinde veya parça bazında tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

1. Ekran kartı

2. İşlemci

5800X'in aşırı ısındığı konusunda çokça eleştiri okuyunca daha yeni ve daha düşük TDP'li 5700X'i tercih ettim. Eleştiri/tavsiye varsa dinlemek isterim.

2. İşlemci soğutucu

Şu an için COOLER MASTER HYPER 212 SPECTRUM 1x120MM ile Arctic Freezer 34 eSports DUO arasında kararsızım. Kule tipi soğutucu için 1000 TL bütçe ayırdım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

3. Anakart

Bu konuda tavsiyenize açığım. 4000 TL bütçe ayırdım bu kısım için. Şu an için dikkatimi çeken tek bir anakart oldu. O da:
BIOS flashback özelliği olmadığı için AMD 5000 seri işlemcilerle BIOS güncellemesinde sıkıntı olduğuna dair eleştiriler okudum. Halihazırdaki sistemimde 2600X işlemci olduğu için güncelleme yapabilirim diye düşünüyorum. Ama sizce BIOS flashback elzem bir özellik midir? Bütçe dahilinde başka anakart tavsiyesini dikkate alabilirim.

4. RAM

- Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16
halihazırda olan RAM'ler olduğu için şu an için değiştirmeyi düşünmüyorum. Eleştiri/tavsiye varsa dinlemek isterim.

5. Depolama

- XPG SX8200 Pro 512 GB 3500/3000 MB M.2 2280 SSD
- Samsung 870 EVO 1TB SATA SSD 550/530MB

6. PSU

Cooler Master Mwe 850 Gold-V2 Tam Modüler PSU'yu satın aldım. Eleştiri/tavsiye varsa dinlemek isterim.

7. Kasa

3000 TL gibi bir bütçe belirledim. Şu an için aklımda olan tek kasa:
410mm VGA desteği, üst kısımda 360mm radyatör desteği ile beni cezbetti diyebilirim. Farklı tavsiyelere açığım.

Şimdiden tüm tavsiye ve eleştirileriniz için teşekkür ederim.

P500A'nın methini çok duymuştum. Hem tasarım hem de fonksiyonellik açısından güzel bir kasaya benziyor. Egzoz fanını eski kasadan takviye edebilirsem bu kasayı düşünebilirim. Teşekkürler önerileriniz için.

2600X 6900XT'yi ağır oyunlarda kurtarıyor (Shadow of Tomb Raider'da max ayarlarda 60-80 arası alıyorum) fakat lol tarzı oyunlarda stutter yapıyor. Onun dışında aynı kartı aldım bir hafta kadar önce, hava sirkülasyonu sağlam bir kasa gerekiyor.
Konuda belirtmedim ama şu an 1080p monitöre sahibim. Yeni bir monitöre geçene kadar birkaç ay 1080p'de kullanacağım için 2600x sınıfta kalacak. Hayırlı olsun size de. Görüşleriniz için teşekkür ederim.

Konuda belirtmedim ama şu an 1080p monitöre sahibim. Yeni bir monitöre geçene kadar birkaç ay 1080p'de kullanacağım için 2600x sınıfta kalacak. Hayırlı olsun size de. Görüşleriniz için teşekkür ederim.
1080'de baya baya sınıfta kalabilir hafif oyunlarda. Ben ultrawide kullanıyorum burda bile eksikliğini hissettiriyor. (GPU'ya çok abanan şeyler oynamadıkça) Ayrıca rica ederim şimdiden hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı