6900 XT vs 3080 Ti

Yalnızca oyun amaçlı alınacaksa ve Ray Tracing takıntısı yoksa 6900 XT piyasadaki en güçlü kartlardan birisi ve fiyatı da çok iyi. 3080 Ti çok güzel karttır ama bu fiyat farkı ödenecekse biraz Ray Tracing takıntısı da olmalı. 6900 XT'de de RT var ama NVIDIA rakipleri kadar performanslı olmuyor tabii.

6900 XT ayrica ASUS modeli de mevcut, cok fark eder mi sizce?

RT hakkinda hiçbir bilgim yok. Tomb Raider, division 2, Metro Exodus gibi oyunlar oynuyorum. Bu oyunlar icin onemli mi bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@eibec sana 6900 XT f/p olarak daha iyi gider bu durumda 3500 TL az para değil. Bazı yerler TUF daha iyi diyor bazı yerler Gigabyte sanırım hangisini beğendiysen onu al diyebilirim.
@kino Evet az para degil haklisiniz ama ileride pisman olur muyum mesela sizce?

Yani keske 3-5 daha verseydim der miyim?

@eibec diyeceğini sanmam çünkü kas gücü ve düşük güç tüketimi olarak 6900 XT zirvede kartlardan birisi. 3080 Ti da kas gücü olarak aynı seviyede ama teknolojileri, render performansı için ek ücreti ödemek daha mantıklı. Saf performans istiyorsan 6900 XT üzmez seni.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkes de bir Ray Tracing takıntısı almış başını gidiyor. Sırf Ray Tracing için NVIDIA tercih ediyorlar. Güneş ışıkları demir parmaklıkların arasından süzülcek diye havada gözükcek diye gerçekçi olacak diye 70-100 FPS kaybetmenin lüzumu yok. Dolayısıyla RTX kart alsan da o özelliği açtığın an 60 FPS ile kasıla kasıla oyun oynayacaksın. Ben buna razıyım diyorsan al ama sadece Ray Tracing için NVIDIA tercih edilmesine karşıyım. Kullanmiyacağın bir özellik için alt segment almaya gerek yok. Ray Tracing daha günümüzde hala oturmamış bir teknoloji bugün RTX 3090 alsan bile Ray Tracing açtığın an hoop FPS 60'larda geziyor. İnanmayan Donanım Arşivi YouTube kanalındaki incelemeyi izleyebilir. O bile isyan etti en güncel en modern kartla bile 60 FPS alıyorum Ray Tracing de diye. Yani burada Ray Tracing ehehheuheuu diyenlere bakma hayatında 1 kez bile Ray Tracing kullanmamış insanlar sırf bunun için sana NVIDIA al diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…