Evet, marka belirtilmediği için 2 dedim, referans modelde 2 soket var.
Hangi psu yu önerirsiniz? Marka ve model olarak.Güç kaynağınız kalitesiz bir model. 12V kaybı epey fazlaymış ve epey outdated bir model, bu kadarını beklemiyordum. 700W yazdığına bakmayın. Size asıl lazım olan 12V kanalı 630W güç verebiliyor. Üzerine bir de Powercolor Red Devil gibi bir kartı kullanacaksınız. Şurada 20 ms hassasiyetinde power spike ölçümü yapılıyor:
![]()
ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula Review - This Card is Fast
The ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula is built using AMD's new Navi 21 XTXH chip, which runs much higher clocks than what the regular RX 6900 XT can achieve. In our testing, this is the first AMD card in a long time to beat NVIDIA's current-generation flagship, the RTX 3090.www.techpowerup.com
Bu Asrock için ama grafikte hemen altında standart 6900XT'nin yine benzer bir peak'e ulaştığını görebilirsiniz. Öte yandan direkt Red Devil review'ında:
![]()
PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil review
The 6900 XT Red Devil graphics card from PowerColor is the subject of this review, and it is primarily targeted at the GeForce RTX 3080 (Ti) and 3090 graphics cards.... Hardware setup | Power consumptionwww.guru3d.com
peak olarak çok daha düşük bir değer gözlemlenmiş ancak 100 ms hassasiyette gerçekleştirilmiş bu. Yani her 100 milisaniyedeki güç tüketim değerlerini anlık olarak rapor edebilen ekipmanlar ile test edilmiş. Techpowerup'un bir üstteki incelemesinde her 20 ms'de rapor ediliyor. Çok daha hassas yani.
İki kuruluşun da önerdiği minimum 800W PSU. Çünkü power spike işi şakaya gelmez.
Kişisel olarak öyle bir PSU'yu Red Devil 6900XT ile kullanmayı hiç düşünmezdim. Gidip güncel ve kaliteli bir ürün alırdım.
Keşke iki olsaydı... Üç tane lazım. Zaten XFX Merc ile beraber en iyi 6900XT direkt aşırı kaslı kartlar. Tam da bu konuya geliyordum.
PSU'nuzda iki tane PCI-E bağlantısı bulunuyor ki size lazım olan üç tane. Çoğaltıcı ile vesaire yine sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Yeni PSU alırdım.
Hangi psu yu önerirsiniz? Marka ve model olarak.
2. el alacağım muhtemelen biraz inceledim çok pahalı geldi gözüme sıfır fiyatları. O yüzden 3-4K verebilirim en fazla.Kafanızda bir bütçe var mı?
2. el alacağım muhtemelen biraz inceledim çok pahalı geldi gözüme sıfır fiyatları. O yüzden 3-4K verebilirim en fazla.
TeşekkürlerGüç Kaynağı ve Tüm Masaüstü Bilgisayar Donanımları sahibinden.com'da
Güç Kaynağı ve tüm masaüstü bilgisayar parçaları sıfır, ikinci el seçenekleri, uygun fiyatları ve GET ile satın alma fırsatlarıyla bilgisayar alışverişinde ilk adres sahibinden.com'dawww.sahibinden.com
İdeal.
Zor, 600w PSU ile XFX rx 6800 kapanma yapıyordu.Merhaba, CX550F 80+ Bronze PSU ile 6900 XT kullanabilir miyim undervolt yaparak? İşlemcim 7500F.
Zor, 600W PSU ile XFX RX 6800 kapanma yapıyordu.
Şu anda MSI MPG 750W PSU ile sıkıntı yaşatmıyor (Sapphire Nitro RX 6900 XT)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.