Herkese merhabalar.
Asus Rampage V Edition 10 anakartın üzerinde Intel 6950x işlemci ve Corsair Dominator 3200 MHZ 64 GB RAM kullanıyorum. Bilgisayarı ilk dizdigim gibi kullanmaya devam ediyorum. Işletim sistemi, driver ve BIOS updateleri konusunda da güncel olmaya özen gösteriyorum. Fakat bilgisayarı ilk aldiğimda XMP devreye aldiğimda sorunsuz çalışıyordu. AI Suite 3 programı ile overclock yaptığımda da herhangi bir problem olmadan kullanabiliyordum. 2 versiyon önceki BIOS update işleminden sonra XMP aktif ettiğimde makina boot etmiyor. AI Suite 3 ile overclock yapmak istediğimde TPU testini yaparken mavi ekrana düşüyor. Makinayı manuel overclock yaptım DDR 3200 MHZ seçince yine açılmadı. 3000 MHZ yaptığımda açıldı. Anakartın içinde otomatik gelen overclock profillerinden herhangi birini seçtim şimdi de şöyle bir problem var makina açılıyor. Bir süre kullanımda olmaz ise uyku modu kapalı olmasına rağmen uykuya almış gibi davranıyor. Mouse hareket edince açılıyor fakat mavi ekran hatası ile açılıyor. BIOS'u default ayarlarına çektim fakat bu hata devam ediyor. Konuyu araştırdım fakat herhangi bir çözüm bulamadım. Üstadlardan yardımlarını bekliyorum. Herkese iyi forumlar.