7-10 bin TL arasında 2K monitör tavsiyesi

Bütçe
7-10k

afacanati

Kilopat
5060 Ti sistemim için 2K'ya geçiş yapmak istiyorum. Birkaç monitör baktım ama panel ve yenileme hızı hariç bir monitörü iyi veya kötü yapan şeyler nedir pek bilmiyorum.

Mesela bu monitör ile bu monitörün farkı nedir? Aradaki 2-3 bin TL'lik farkı nereye ödüyoruz ve ben nasıl bir monitör tercih etmeliyim?

Ben de 2K monitör bakıyorum. Bildirim almak için yazdım. Şimdiden hayırlı olsun bu arada.

Şu monitörü tercih edebilirsiniz, fiyatı iyi durumda:

Sonic T80 pek albenis olan monitör değil. ROG XG27ACS ile aynı paneli var ve kontrast'ı ASUS'u referans alırsak düşük.
AOC içinde görünürde bir inceleme yok. Ne olduğunu bilmediğimiz panelde almak riskli.
Panel bilgisini ve kalitesini ise ölçüm aletleri ile ölçen insanların sonuçlarından belirliyoruz, yani kağıtta yazan "Şu kadar parlaklık, renk..." gibi mevzular hurafe. Youtube'ta ki GPU'lar için oyun testi gibi düşünün.

Hocam, çoğu oyunda 260 FPS alabileceğimi sanmıyorum. Bu fiyatı vermeye gerek yok gibi, 180Hz benim için yeterli olacaktır.

Hocam, çoğu oyunda 260 FPS alabileceğimi sanmıyorum. Bu fiyatı vermeye gerek yok gibi, 180Hz benim için yeterli olacaktır.
Genede o Philips o fiyata en iyisi. 260Hz olduğu için önermedim sadece.

Genede o Philips o fiyata en iyisi. 260Hz olduğu için önermedim sadece.
Monitör çok iyi duruyor hocam yalan yok. Beyazını da çok sevdim setupı beyaz yapmaya çalışıyorum zaten. Fakat 260 FPS alamayınca hem verdiğim paraya yazık olacak hem de yenileme hızından düşük FPS alacağım için yırtılma yaşayacağım diye çekiniyorum.

Adaptive Sync ile G-Sync uyumlu bu sorun için, ayrıca monitörün direk Hz'sini de sınırlayabilirsiniz.

Yani hocam şimdi size şunu önermemin mânâsı da yok:
Phillips gibi pivot yok. Renk gamutu daha zayıf, parlaklığı daha zayıf. Sadece kontrast oranı 1200-1300:1 arası çıkarken, Phillips için 1100:1 küsür çıkıyor.
Asus gene iyi klasmanda ama mantıklı değil Phillips varken.

"180Hz olsun, paramda cebimde kalsın." diyorsanız bu var elimde:
Bu ikisi dışında 2K panel yok güzel.

Ben Philips olanı ilerleyen günlerde alacağım gibi duruyor. Öneri için teşekkür ederim.

Öğrenci indirimi hala duruyorsa G65B düşünülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…