7-12 bin TL ikinci el sistem toplama önerisi

mesut1421

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir sistem toplayacağız. Bütçeyi belirttim. İkinci el olacak sifır imkansız. Sahibinden, Letgo fark etmez Malatya ili içinde onerirseniz sevinirim.

Hangi amaçla kullanacağınızı belirtirseniz geniş çaplı bulabiliriz.

İlan atmayı genelde tercih etmiyorum ama size AM4 platformunda toplayabileceğiniz birkaç örnek atayım. Hemen hemen her kombinasyonu yapabilirsiniz ve güçsüzden güçlüye doğru sıralayacağım.

1-işlemci
Ryzen 5 1600 AF -Ryzen 3 3100 -Ryzen 5 2600- Ryzen 5 3600.

2- anakart
A320 - A520 - B450

3- RAM
2x8 GB 3200MHz RAM. Sıfır alabilirsiniz fiyatları çok değişmiyor 2.elde.

4- kasa-PSU
500-550-600-650W bir PSU işinizi görür. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey Frisby, Everest gibi sakıncalı markalardan uzak durup FSP, Thermaltake, Corsair gibi daha güvenilir ve kaliteli markaları tercih etmek. Kasa olarak da olabildiğince ucuz 100-200TL'ye bulabileceğiniz bir kasa hatta uzay montaj bile kullanılabilir.

5- ekran kartı
Diğer parçaları ne kadar ucuza aldığınıza da bağlı olarak bu parçaya bütçeniz ona göre artacaktır. Ama aşağı yukarı tercih edebileceğiniz kartlar şu şekilde söylenebilir.
GTX 1660S-GTX 1660 Ti-RX 5600XT-RX 5700XT-RTX 2060-RX6600

6- depolama
özellikle depolamayı sona bıraktım çünkü ihtiyacınıza göre değişken bir parça ama ileride yükseltmesi en kolay parça da bu, en fazla 1 kablo ile yeni bir SSD takabiliyorsunuz o yüzden önceliği SSD yerine üstteki bileşenlere ayırmanızı öneririm. Ayrıca anakartınız M.2 SSD desteklerse 256 GB M.2 SSD almak yerine ileride de yükseltmeyi planlıyorsanız şimdilik SATA SSD alıp yükseltme yaptığınızda en az 512 GB bir M.2 SSD takabilirsiniz. M.2 SSD'ler için slotlar sınırlı oluyor ve bu bütçede 1 slot anca bulabilirsiniz o yüzden 256 GB'lık M.2 için slotu işgal etmeye gerek yok bence.

En iyi senaryo.
R5 3600.
B450.
2x8GB 3200MHz.
RX6600.
600W.
Şeklinde düşünülebilir.

Not: RX6600 alırsanız işlemcinizi 3600 almanızda fayda var diğer işlemcilerde çok olmasa da ufak tefek darboğazlar meydana gelebilir. Zararlı bir durum değil ileride işlemci yükseltirseniz ortadan kalkan bir durum.

Hocam toplamaya zamanımız yok hazır lazım ilan yani yine de detaylar için çok teşekkürler.

Hocam toplamaya zamanımız yok hazır lazım ilan yani yine de detaylar için çok teşekkürler.

Bulunduğunuz bölgede bu parçalara yakın sistemler araştırabilirsiniz. RX570'li sistemlere 7-8kdan fazla para vermeyin sakın.

İkisinden de uzak durun. Biraz bakıp geri dönüş yapayım hocam bulabilirsem.

Hocam Malatya'dan ilan istemişsiniz ama hiç iç açıcı bir ilan göremedim açıkçası. Küçük illerde hazır kasa almak İstanbul gibi büyük illere göre daha pahalı ve az seçenekli olur. Kendiniz toplamayı düşünürseniz çok daha iyi bir sistem toplanabilir açıkçası. Vaktimiz yok demişsiniz ama bu sistemlere para vermek yerine hiç almazdım ben. Hep RX500 serisi kartlardan oluşuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…