7.5 Mbps yükleme ile yayın açamıyorum

Etnarok

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 7.5 upload var ve gayet yeterli olduğunu düşündüğüm bir sistemim var. OBS'nin otomatik ayarlarına göre 60FPS 6000 bitrate yayın verebileceğim yazıyor fakat ben Valorant oynarken sürekli paket kaybı yiyorum. Speedtest ve bilgisayar özellikleri aşağıdaki gibidir.
  • Ryzen 5 5600.
  • RX 6700.
  • 16 GB 3600 MHz RAM.

Bilgisi olan arkadaşların yardımını beklerim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    40 KB · Görüntüleme: 54
Arkadaşlar merhaba. 7.5 upload var ve gayet yeterli olduğunu düşündüğüm bir sistemim var. OBS'nin otomatik ayarlarına göre 60FPS 6000 bitrate yayın verebileceğim yazıyor fakat ben Valorant oynarken sürekli paket kaybı yiyorum. Speedtest ve bilgisayar özellikleri aşağıdaki gibidir.
  • Ryzen 5 5600.
  • RX 6700.
  • 16 GB 3600 MHz RAM.

Açarsın ama kalite az olur kaliteli bir yayın için bence 20mbps upload lazım

Hocam açmakta sıkıntı yok, ben deli gibi paket kaybı yiyorum Upload Latency 100 diyor bilgim olmadığı için diyorum acaba gecikme 100 olduğu içinmi böyle veya başka bir nedeni varsa ne
Hocam bakır altyapının azizliğine uğramışsınız. Bakır altyapının getirdiği bir sorun bu. Eğer Download yaparsanız upload çöker upload yaparsanız download çöker.

Açarsın ama kalite az olur kaliteli bir yayın için bence 20mbps upload lazım
Alakası yok. 7 yeterli.

• Ryzen 5 5600.
  • RX 6700.
  • 16 GB 3600 MHz RAM.

Hangi platformda yayın yapıyorsunuz ? Twitch'de 3800 Bitrate ile 960p yayın açamıyorken, YouTube'da 1080p60 Fps yayın yapıyorum. Ek olarak Altyapınız nedir?

Altyapınız VDSL olduğu için upload hızını tam kullandığınızda büyük bir darboğaz oluşuyor. 900p 50FPS 4500-5000 bitrate verirseniz hem yayın hem de oyun akıcı olur ancak her türlü yaklaşık %25+ oranında pinginiz artacaktır. Ancak paket kaybı pek olmaz.

Altyapınız VDSL olduğu için upload hızını tam kullandığınızda büyük bir darboğaz oluşuyor. 900p 50FPS 4500-5000 bitrate verirseniz hem yayın hem de oyun akıcı olur ancak her türlü yaklaşık %25+ oranında pinginiz artacaktır. Ancak paket kaybı pek olmaz.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat 720P 50FPS yayın yaparkende drop yemeye devam ediyorum hatta bitrate 3500 ken

7,5 Upload hızı yayın için yeter yetmesine de Twitch'in sunucularına verdiğin hızın 7,5 olması gerekiyor. Antalya'ya verdiğin maksimum Upload ile Twitch'in atıyorum Berlin'de ki sunucusuna verebildiğin stabil upload aynı değil. Ben bu internet ile Twitch'e kaliteli yayın verebilmekte zorlanıyordum. Twitch Bandwith test indirip stabil bitrateini kontrol edip en uygun sunucuda mevcut bitrateine göre bir kalite seçebilirsin.
1663593281191.png

Dostlar misal CS: GO yayını denemesi yaptım 1080P 60FPS çok rahat yayın verebiliyorum fakat valo istediğim kadar bit düşüreyim istediğim kadar çözünürlük düşüreyim yine tık yok packet loss almaya devam ediyorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı