@m47 katılıyorum. Eğer taşıma derdiniz yoksa masaüstü almak her zaman daha mantıklı. Hem performans hem fiyat bakımından daha avantajlı oluyor masaüstü sistemler.
Bu PC' ye gelirsek; RAM en az 16GB çift kanal olmalı iyi bir performans alabilmeniz için. Ekran kartı günümüz için ideal, ama 8GB VRAM olsaydı daha uzun ömürlü kullanabilirdiniz, imkanınız varsa 8GB VRAM içeren ekran kartlı bir PC seçin. Hafıza da yetersiz, birkaç oyundan sonra depolama alanınız kalmayacak. Ayrıca Intel' in Turbo Boost teknolojisine de uyuz oluyorum, çoğu bilgisayarda hız aşırtma ısınmaya neden oluyor. Üstelik tek çekirdekte çalışmaya başlıyor işlemci, çekirdek avantajını da kaybediyorsun. İşletim sistemi de yok bilgisayarda, Windows' u kendin kurmak zorundasın. Ona da bir ekstra para vermelisin yani.
Bu parayla en kral masaüstü bilgisayarlardan birini toplarsın. 8GB VRAM' li AMD/nvidia gaming ekran kartı (senin siteminde 4GB VRAM var ve laptop kartı, masaüstü muadiline göre daha güçsüz yani), dual channel 16gb ram (senin sistemde tek kanal 8GB ram var, yani yetersiz), 8-16 çekirdek düzgün taban hızına, yeterli önbelleğe sahip bir işlemci hatta 1TB SDD' li (senin sisteminde
sadece 256GB var) masaüstü sistem alırsın. Daha ne olsun.
O parayla harika bir masaüstü sistem toplarsın. Bu bileşenler verdiğin paraya değmez diye düşünüyorum.