7-8 bin TL 2K monitör önerisi

Kerim_37

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7 13700HX
Rtx 4080 mobil
32Gb ram
1tb ssd
Arkadaşlar monitor bakıyorum, bütçem 7-8 bin lira civari. Fakat gerçekten değecekse 9500 bandına çıkabilirim. 2K olması öncelikli benim için, bilgisayarım için en iyisinin böyle olduğunu düşünüyorum, hikayeli/fps karışık oynuyorum. Sistem bilgileri profilimde yazıyor sanırım ama yine de yazayım:
  • i7 13700HX işlemci.
  • RTX 4080 mobil 12 GB ekran kartı.
  • 32 GB RAM 4800MHz.
  • 1 TB SSD.
Resimdeki monitörler nasıl? Sadece KTC olanının iyi olduğunu duydum diğer modeller hakkında pek bilgim yok, sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260311_032139_Chrome.jpg
    Screenshot_20260311_032139_Chrome.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 61
Arkadaşlar monitor bakıyorum, bütçem 7-8 bin lira civari. Fakat gerçekten değecekse 9500 bandına çıkabilirim. 2K olması öncelikli benim için, bilgisayarım için en iyisinin böyle olduğunu düşünüyorum, hikayeli/fps karışık oynuyorum. Sistem bilgileri profilimde yazıyor sanırım ama yine de yazayım:
  • i7 13700HX işlemci.
  • 32 GB RAM 4800MHz.
  • 1 TB SSD.
Resimdeki monitörler nasıl? Sadece KTC olanının iyi olduğunu duydum diğer modeller hakkında pek bilgim yok, sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Kanka KTC kötü monitör değil ama 9.500 TL bütçede G5 varken KTC önermek biraz vizyonsuzluk kalıyor. Bahsettiğin o eski ghosting sorunlu VA paneller geride kaldı; bu yeni G5 (G502) taş gibi Fast IPS panel ve gerçek VESA displayhdr 400 sertifikası var. KTC panel üreticisi olarak F/P bandında (7-8k) mantıklı ama bu bütçeye çıkınca Samsung'un malzeme kalitesi, servis ağı ve ikinci el piyasası varken gidip Çinli butik marka kumarı oynamaya gerek yok.

Kanka KTC kötü monitör değil ama 9.500 TL bütçede G5 varken KTC önermek biraz vizyonsuzluk kalıyor. Bahsettiğin o eski ghosting sorunlu VA paneller geride kaldı; bu yeni G5 (G502) taş gibi Fast IPS panel ve gerçek VESA displayhdr 400 sertifikası var. KTC panel üreticisi olarak F/P bandında (7-8k) mantıklı ama bu bütçeye çıkınca Samsung'un malzeme kalitesi, servis ağı ve ikinci el piyasası varken gidip Çinli butik marka kumarı oynamaya gerek yok.

Çinli butik diyişin komikti dostum bir daha öneri yapmaman dileğiyle.

KTC H27T22C vs Samsung Odyssey G5 G50D umarım anlarsın dileğiyle bunu da bırakayım.

• i7 13700HX işlemci.
  • 32 GB RAM 4800MHz.
  • 1 TB SSD.

Bunu beğenebilirsiniz hocam
QHD+,
240Hz,
10bit (1milyar renk).

Hem renk canlılığı hem görüntü kalitesi hem Hz oranı hem de 2K fiyatına göre en iyi bence açık ara bu. HDR'ın dengeli çalışması cartı curtu.

Samsung'larda ghosting yok muydu hocam

Bakacağım hocam attığınız monitorler hoşuma gitti sağ olun değerlendireceğim.

Vallahi ben alacak olsam bende Samsung alırım, KTC ne hayatımda ilk defa duyduğum marka. Ne kadar F/P olursa olsun böyle garip markalara para veremiyorum güvenemiyorum asla.

Samsung ghosting sorununu çözdü mü hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı