7-8 bin TL monitör önerisi

ManisXold

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an kullandığım monitör AOC 24.5 25g3zm/bk.iyi, hoş bir monitör ama VA panel olmasından dolayı görüntü kalitesi iyi değil. Bana 7-8 bin TL bandında, hem 2.monitör yerine kullanabileceğim, hem de hikayeli oyunlar için kullanabileceğim monitör önerebilir misiniz?

VA olmasından ötürü görüntü kalitesi kötü falan değil. IPS seviyesinde renk gamutu sunuyor. Ayrıca kontrastı IPS monitörlerin 3 katı kadar. Özetle görüntü kalitesi muadillerinden daha iyi. İncelemelerine baktım çünkü.

VA olmasından ötürü görüntü kalitesi kötü falan değil. IPS seviyesinde renk gamutu sunuyor. Ayrıca kontrastı IPS monitörlerin 3 katı kadar. Özetle görüntü kalitesi muadillerinden daha iyi. İncelemelerine baktım çünkü.

Bilgilendirdiğin için sağ ol ama benim monitörümde renkler nedense soluk.

Bilgilendirdiğin için sağ ol ama benim monitörümde renkler nedense soluk.
Soluk olması çok garip çünkü renk gamutu oldukça geniş. %90 DCI-P3, %100srgb coverage ve %137 srgb volume renk gamutlarına sahip. Yani oldukça geniş. OSD menüsünde movie, war, fps rts vs normal modlar olmalı. Normal veya war DCI-P3 renk gamutuna göre göstermesi lazım. RGB emülasyonuna sahip bir renk modunu kullanıyor olabilirsin, bu yüzden soluk gözükür. Bir başka incelemede de %92 DCI-P3 renk gamutu çıkıyor. Günümüzde %90 DCI-P3 geniş renk gamutu olarak kabul edilir.

Ayrıca color temp ayarında warm ve cold ayarı olmalı. Onları da göz zevkine göre ayarlayabilirsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı