Arkadaşlar size birkaç bir şey danışmak istiyorum akıl akıldan üstündür.
Ailevi nedenlerden ve maddiyattan ötürü üniversite okuyamadım yaşım 22'ye dayandı. Full olarak saat gece 9 sabah 7 bir olarak pastahane de çalışıyorum haftada 2 gün tatilim var gerçekten insanların ağız kokusu çekilecek gibi değil vasıfsızsın diye seni göremezden gelenler mi dersin başbakanın oğlu veya kızıymış gibi egosu olanlar mı dersin yemin ederim illallah ettim, okumak istiyorum fakat bir çıkmazda kaldım. TYT de tektük basit konulara hakimim de fakat AYT 0 sayılır. 7 ay bir sürem var bilgisayarı çocukluğumdan beri çok severim ve hedefim bilgisayar mühendisliğini tutturmak günde 4-5 saat ayırarak acaba bu hedefe ulaşabilir miyim? Kalkıpta da ilk 5 bin 10 bin 30 bin falan demiyorum 80-100k ya girebilsem yeter bana. Sizce üstte belirttiğim gibi günde 5 saat falan bu sıralamayı getirir mi bana?
Bir de size şöyle bir sorum daha var olası bir durumda olurda mühendisliği tuturamazsam.
Üniversitelerine meslet teknik orta öğretim kurumları (mtok) için kontejanları var.
Anadolu lisesinden mezunum acaba o kontejanlar beni alır mı?
Son olarak bir sorum daha var.
Oldu ki üniversiteyi tutturdum boynumu büken bir durum var maddiyat, babam ve annem ayrı babamla 5 yıldır görüşmüyoruz telefonda dahil bana 1 kuruş bile desteği yok annem ev hanımı ve sağlık sıkıntı yüzünden çalışamıyor. Evi ben idare ediyorum, mal varlığım yok, ne ev ne araba ne arsa vs kira da kalıyoruz. Acaba devlet eğitim konusunda bana destek çıkar mı?