7 Aylık Turbox Anakart Deneyimim

İyi günler arkadaşlar. Bugün sizlere tam 7 ay kullandığım Turbox anakartı ne gibi sorunlarla karşılaştığımı anlatacağım.
Öncelikle ben 12.sınıf olduğum için staj yapıyorum ve geçenlerde ünlü bir şirkette staja başladım. Ve normal bir stajdan çok daha iyi kazanıyorum. Bir süre sonra param arttığı için Turbox alıp deneme kararı verdim. H81 modelini aldım. Öncelikle benim 2 bilgisayarım var genellikle programlama yaptığım için ana bilgisayardan yazdığım kodu yan bilgisayardan deniyorum veya Discord gibi yan işlemler yapıyorum. Ayrıca elektronik okuduğum için bir sürü boşta yedek anakartım ve ekran kartlarım vs. var. Şimdi geçelim bu arkadaşa. Öncelikle ben buna 650 TL para verdim. Şu anki fiyatı 1000 TL olarak geçiyor. CPU-Z ile bakarken Intel marka H81 olarak geçiyor. Bu da kalitesizliğini zaten ortaya koyuyor. Şimdi geçelim ürünümün bana gelmesine;

Öncelikle hemen kutusunu açtım ve kablolarını bağlayıp çalıştırdım. İlk önce çalışınca Turbox logosu geldi ve sağ altta B2, A1 gibi yazılar gelmeye başladı. 2-3 dit sesi verip açıldı. Buraya kadar her şey normal şimdi size gün ve ay şeklinde süreci anlatacağım.

1.Gün
Her şey normal. Ta ki geceye kadar. İşim bitince iki bilgisayarı da kapattım. Ana bilgisayar kapandı ama Turbox anakartlı bilgisayar... Bence işlem yapıyor eninde sonunda kapanacak değil mi?

10 dakika geçti. Kapatmak için kasanın tuşuna basılı tutmanız lazım.

2 dakika geçti veeee;
Sen ciddi misin dostum? Mavi ekran hatası verdi. Driver Failure adında bir hata verdiğini görüyoruz.
Anakartın bir yazılımı driveri vs. yok.
Ekran kartından gibi gözükse de ekran kartını değiştirdiğimiz takdirde aynı sorun oluyor.

2.Gün
Aynı şeyler. Bu sefer akşama yakın bir şeyler denedim.
Her bilgisayarı kapatınca bu sorun oluyor. Anakartı değiştirip başka anakartı takınca öyle bir sorun olmuyor.
Yani anakartın ilk sıkıntısını öğreniyoruz. Bu sıkıntıyla beraber daha ne kadar dayanacağımıza bakalım.
3.Hafta
Bilgisayarı açarken dit dit diye ses gelmeye başladı ve sağ altta bir harf vardı. Tam hatırlamıyorum.
Reset atınca geçti.
Ve bilgisayarın kapanmama sorunu artık geçti.

5.Ay
5 ay boyunca aynı hatalar.
Bilgisayarı açtım veeee
Beni BIOS'a attı.
Resetledim.
Geçmedi.
Saveledim.
Geçmedi.
BIOS Update yapmak için sitesini araştırıp buldum.
Yeni bilgiler de edindim. Atom bilişim adında bir şirkete aitmiş.
Driver siteden BIOS kısmına girdim ve sonuç;

BIOS linki yok. Sadece bir text var ama link yok. Ha bu ara driveri de bu şekil bulmuş oldum ama kurulum sırasında hatalar aldım.

7.Ay
Macera buraya kadarmış.

Bilgisayarı açtığımda. Açıldı ve 5 saniye sonra kapandı. Her açılışta böyle oluyor.
Bende kimden şüphelendim? Tabii ki de anakart. Öyle de oldu. Başka anakart takınca çalışıyor fakat Turbox anakartta çalışmıyor. Garantiye göndermek bile istemedim çünkü kullanıcı hatası diye geri gönderecekler. Anakart gibi gelmişini geçmişini...

Sonuç
Rampage gibi Çin'den 5-10 dolarlık anakartları alıp Turbox paketine koyup satıyorlar. Kısacası almayın, aldırmayın. Pişman olursunuz. Babası aldığı için mecburen kullanan arkadaşlara Allah yardım etsin diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende babam aldığı için mecburen kullanmıştım, bir kaç ay içerisinde BIOS bricklenmişti. Kazık gerçekten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Durum budur hocam. Geçmiş olsun iyi markadır diyenlerin kafasına yazık.

Technopat abartıyor derdim almadan önce. Ama dedikleri kadar varmış. Bu ara da anakartı ne yaptım diye soracak olursanız, havya ile lehimleri söküp elektronik parçaları çıkardım ve kendisiyle beraber elektronikçi bir abiye 40TL bandında sattım. O parayla da kola ve cips alıp keyfini çıkardım.

Gayet iyi firma. Bu fiyata C4 buluyorsunuz daha ne istiyorsunuz?
Daha çok buzzer makinası gibi. Sürekli ses çıkartıyor.

BIOS bulma kısmı çok epik. İnanılmaz kaliteli bir firma gerçekten.
Ürünün arkalarında durmamaları çok kötü. Bunun CEO'su nasıl utanmadan satışa devam ediyor anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…