7 bin TL'ye yokuşu kolay çıkabileceğimiz bisiklet önerisi

Merhaba, spora, sahile gidip gelirken kullanacağım yokuşları diğer bisikletlere göre daha kolay çıkabileceğim bisiklet arıyorum. Daha önce yarış bisikleti almıştım ancak yokuşu zor çıkıyordu. Şehir bisikleti daha mı iyi olur? Bunun için en uygun hangi bisiklet olur tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim. Bütçe ortalama 7B civarı.

Çoğunluk asfalt sürüş ise şehir bisikleti. Eğer bozuk yol ve dağ sürüşleri de yaparım derseniz mtb. Ön aynakol küçük arka dişli büyük olan modeller yokuşlarda sizi rahat ettirecektir.

Yani hocam şehir ve yarış(yol) bisikleti ile yokuş çıkamıyorsanız normal bisikletten vaz geçin. Elektrikli bisiklet veya scooter bakın. Bisikletin tek olayı kondisyon olmuyorsa olmuyordur. Onlarda 12-13K'den başlıyor sanırsam. Belki ikinci el temizini bulursunuz. Destekli alsanız size yeter.

Yarış / yol bisikletleri dişli oranlarından dolayı yokuş yukarı daha zor çıkarlar. Dağ bisikletleri 1. vitesteki dişli oranı sayesind yokuşu çok daha rahat çıkabiliyor. Bende kron'un dağ bisikleti var günde 30-50km sürüyorum. Arada sırada dağlık rotalar seçsemde çoğu zaman düz asfaltta sürüyorum. Tabi eksi yönleride var, yol bisikletine göre daha yavaş gider, daha ağırdır.

Kron'un başlangıç seviyesi 27,5 jant bisikleti bütçene uygun olabilir. Disklileri 10 bin civarı disksiz modelleri 7 bin civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.

Yol bisikleti ile diğer bisikletlere göre en hızlı şekilde yokuşu çıkarsın hatta yokuşu çıktığında diğer bisikletler daha yokuşun yarısında bile olabilir. Ancak dişli oranından dolayı daha çok yorar. Yol bisikletinde tırmanış kolaylığı için genelde en büyük dişliyi daha da büyükle değiştiriyorlar ki oran daha yumuşak olsun. Ama kilon fazla değilse ve bacağında biraz güç varsa stok dişli ile de tırmanabilirsin. Yokuşta sana en çok engel olan şey kendi ağırlığın olur.

@Myk61 dediği doğru. Dişli oranı sayesinde MTB'ler ile daha rahat çıkabilirsin ama süre 2 katına çıkar. Denendi, niye beklemiyorsun diye azar işitildi :d Bekleyemiyorum çünkü yol bisikleti ile o kadar yavaş gidilmiyor dişliden dolayı.

Yarış / yol bisikletleri dişli oranlarından dolayı yokuş yukarı daha zor çıkarlar. Dağ bisikletleri 1. vitesteki dişli oranı sayesind yokuşu çok daha rahat çıkabiliyor. Bende kron'un dağ bisikleti var günde 30-50km sürüyorum. Arada sırada dağlık rotalar seçsemde çoğu zaman düz asfaltta sürüyorum. Tabi eksi yönleride var, yol bisikletine göre daha yavaş gider, daha ağırdır.

Kron'un başlangıç seviyesi 27,5 jant bisikleti bütçene uygun olabilir. Disklileri 10 bin civarı disksiz modelleri 7 bin civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.
bende de xc100 var hocam ama çok hantal geliyor diğer dağ bisikletlerine göre

Yol bisikleti ile diğer bisikletlere göre en hızlı şekilde yokuşu çıkarsın hatta yokuşu çıktığında diğer bisikletler daha yokuşun yarısında bile olabilir. Ancak dişli oranından dolayı daha çok yorar. Yol bisikletinde tırmanış kolaylığı için genelde en büyük dişliyi daha da büyükle değiştiriyorlar ki oran daha yumuşak olsun. Ama kilon fazla değilse ve bacağında biraz güç varsa stok dişli ile de tırmanabilirsin. Yokuşta sana en çok engel olan şey kendi ağırlığın olur.

@Myk61 dediği doğru. Dişli oranı sayesinde Mtb'ler ile daha rahat çıkabilirsin ama süre 2 katına çıkar. Denendi, niye beklemiyorsun diye azar işitildi :d bekleyemiyorum çünkü yol bisikleti ile o kadar yavaş gidilmiyor dişliden dolayı.

Bunu bilmiyordum. Bir bakacağım. O halde dişliyi büyükle değiştirmek yokuşta fayda sağlıyor.

Yarış / yol bisikletleri dişli oranlarından dolayı yokuş yukarı daha zor çıkarlar. Dağ bisikletleri 1. vitesteki dişli oranı sayesind yokuşu çok daha rahat çıkabiliyor. Bende Kron'un dağ bisikleti var günde 30-50km sürüyorum. Arada sırada dağlık rotalar seçsemde çoğu zaman düz asfaltta sürüyorum. Tabii eksi yönleride var, yol bisikletine göre daha yavaş gider, daha ağırdır.

Tam bir model belirtebilir misiniz peki? Şu işini görür gibi. Çünkü çok anlamıyorum çok baktım görünüş olarak beğendiklerim var ama benim amaca uygun olması nedeniyle yokuşu rahat çıkmak istiyorum evim biraz yokuşta çünkü. Sahilden eve gelirken çok yorsun istemiyorum. Yol bisikleti alıp değişiklikler yapmak mı mantıklı, şehir bisikletleri de var onlar mı uygun bilemedim.

Tam bir model belirtebilir misiniz peki? Şu işini görür gibi. Çünkü çok anlamıyorum çok baktım görünüş olarak beğendiklerim var ama benim amaca uygun olması nedeniyle yokuşu rahat çıkmak istiyorum evim biraz yokuşta çünkü. Sahilden eve gelirken çok yorsun istemiyorum. Yol bisikleti alıp değişiklikler yapmak mı mantıklı, şehir bisikletleri de var onlar mı uygun bilemedim.

buradaki xc modellerinden hangisine bütçen yetiyorsa iş görecektir.
bende de xc100 var hocam ama çok hantal geliyor diğer dağ bisikletlerine göre
Bende de XC 75 27.5" H.Disk modeli var, açıkcası başlangıç bisikleti olarak aldım spor hoşuma giderse ileride değiştiririm diye. Şuan bu bisikletle ara sıra dağ, çoğunlukla sahil yolu üzerinden günlük 30-50km arası yol yapıyorum. Sadece yağışlı günlerde kullanmıyorum. Ağırlık olarak daha pahalı bisikletlerden daha ağır olabilir o yüzden hantal hissediyor olabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı