7 dersten kalırken sınıf geçilebilir mi?

helliseternal

Zeptopat
Daha fazla  
11. sınıfa gidiyorum, ilk dönem ortalamam 53, 6 dersten kaldım. İkinci dönem 7 dersten kalacağım gibi gözüküyor. Ortalamam 47 olursa doğrudan sınıfı geçer miyim? Yani iki dönemin ortalaması 50 olursa direkt geçebiliyor muyum yoksa sınıf tekrarına mı kalacağım? Ya da ikinci dönem ortalamamın da 50 olması mı gerekli? Her iki dönemde de edebiyattan geçiyorum, başka baraj dersim yok.

11. sınıfa gidiyorum, ilk dönem ortalamam 53, 6 dersten kaldım. İkinci dönem 7 dersten kalacağım gibi gözüküyor. Ortalamam 47 olursa doğrudan sınıfı geçer miyim? Yani iki dönemin ortalaması 50 olursa direkt geçebiliyor muyum yoksa sınıf tekrarına mı kalacağım? Ya da ikinci dönem ortalamamın da 50 olması mı gerekli? Her iki dönemde de edebiyattan geçiyorum, başka baraj dersim yok.

2 dönemin toplam ortalaması 100 olması gerek yani 47 olursa geçebilirsin.

Dersten kalıp kalmayacağını ve genel ortalamanı iki döneme göre de almalısın. Mesela ilk dönem tarih ortalaman 30, ikinci dönem 60 ikisinin ortalaması 45 oluyor 50 altında olduğundan tarih dersinden kalırsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı