7. sınıf için çalışma programı önerisi

justmpa

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Ben 7. sınıfta zorlanan bir öğrenciyim. Beni anlayan ablalarım ve abilerim vardır. Bana derslerimi düzeltecek, detaylı ve güzel bir çalışma programı hazırlayabilir misiniz? Biliyorsunuz ki seneye LGS var ve ben kötü bir durumdayım. LGS deneme sınavından 195 aldım. Yardımcı olabilecek varsa, çok mutlu olurum.

Çok kasmaman lazım ve kendine uygun bir çalışma stili bulman lazım mesela ben programa uyabilen bir kişi değilim onun yerine günlük hedeflerime uyuyorum. 195 aldığına göre çok açığın var demektir test çözüp eksik olduğun konunun konu anlatımlarına bak veya direkt eksik olduğunu bildiğin bir konuyu tekrar et. Saçma bir arkadaş çevren varsa uzaklaş (emin ol lisede 1-2 tanesiyle ancak konuşursun). 2 yıl istikrarlı çalışırsan 500 tam puanı çok rahat yaparsın.

Elbette. Bir kez lgs konusunda çok rahat ol. Meslek lisesine girmek zorunda kalsan bile(ki bence meslek daha iyi eğer iyi bir ortam ayarlayabilirsen) üniversite sınavın daha önemli. Önce kendi eksiklerini bil. Yaptığın o lgs denemesine bir bak. Hangi konularda yanlış yaptın, hangi konular çözer iken sana ter akıttı. Bunları ayrı ayrı listele. 6. Sınıf hatta 5. Sınıf konusu olsa dahi çekinme. Bir video aç ve izlerken arada durdurup önemli yerleri not al. Her gece yatmadan önce o notlarına bir göz gezdir. 1 ay böyle devam et. Ama bu sırada sınıfta işlediğin konuları aksatma. 1 ay sonra bir deneme çöz ve dediklerimi tekrarla. 7. Sınıf böylece çok rahat bitecek. Hem notlarında baya bir yükselecek. 8. Sınıfın ikinci döneminde ise eve kapan ve test çöz. Unutma, her zaman kitap okumalısın. Çünkü lgs'de sadece bilgisi olan ile okuduğunu anlayan adam arasında dağlar kadar net farkı oluyor. Kitap okumak sıkıcı geliyor ise novel ve manga ile basit bir alışkanlık edinmeye çalış. Kitap okuma alışkanlığı edinince normal kitaplara yavaş yavaş geç. Ama en önemlisi dersi derste dinle. Dershane falan şahsen boş iş. Dersi derste dikkatli not alarak dinleyen biri illaki başarılı olur.
Ya bir an git 8. Sinif konularini onden bitir diyecektim. Bende 11. Sinifta oyle yaptim 12. Sinifi bitirdim. Ama bir ortaokul ogrencisinin akli bunla cok bulanir diye yazmakta istemedim. Ayrica onden her seyi gorur isen derslerde canin sikilir uykun gelir.

Geçen sene yıl sonu ortalaman ne kadardı bilmiyorum. Bu sene derslerine harbi sıkıca asıl. Sınavlara manyak gibi çalış. OBP puanını yüksek tutarsan LGS'yi kafaya takmazsin. Zaten LGS ile gidiceğin okullarda eğer yüzde 5 lik dilimin yukarısı haricinde ise gitmek istediğin okul obpli okuldan farkı olmiyacaktir. Vereceğim tavsiyem ise eğer gelecekle ilgili mühendislik falan istemiyorsan sadece sınavlara asıl. Sonra OBP ile Anadolu lisesine gidersin. Ama eğer mühendislik tıp tarzi sayısal bölümlere ilgi duyarsan onun için net bir şekilde LGS'den iyi sonuç almalısın. Olay tamamen sende yani. Eğer büyük hedeflerin yoksa obp ile bir yere gir kafan rahatta kalsın. Zaten LGS'den 300-350 ile gireceğin liseler emin ol obpden çok daha kötü olucak. Obpli liseleri gereksiz gömüyorlar boşver sen öyle insanları. Herkes anasının karnından Kabataş ile doğsa idi ülke 2080 yılında gibi olurdu. Şimdilerde lisenin bile değeri kalmadı. Sen şuan stres etmen için fazla erken asıl üniversiteni iyi bir yerde oku.

Öncelikle önerin için teşekkür ederim abi. Yani Derslerimden Kötü Olan tek iki ders var onlarda sayısal. Yani fen ile matematik. Fende Gene iyiyim Ama Matematikte kötüyüm. Örneğin 9 sorudan 5 doğrum var genellikle. Korkum meslek lisesine gitmek. Evimin yakınlarında bir Anadolu lisesi var liseme düzgün rahat bir şekilde gidip gelmek istiyorum. Meslek Lisesinden korkmamın sebebi ortamı veya anlatım denilebilir. Kavgalara karışmayı pek seven birisi değilim. Ve meslek lisesinde sorun yaşayacağımı düşünüyorum ayrıca ailemin anlattığına göre meslek lisesine girersem üniversitede fazlasıyla sorun yaşayabilirmişim ayrıca kitap okumayı severim. Şu anda İş Bankası Gençler İçin Nutuk kitabının yarısındayım yani o kısımlarda sıkıntım yok tek sıkıntım bu iki ders. İngilizcemde fazlasıyla iyi yanlış hatırlamıyorsam B2 Seviyesinde olmam gerek. Ayrıca Önerilerin İçin Çok teşekkür Ederim

Öncelikle Önerin İçin teşekkür ederim abi. Tek Problemim var oda sayısal umarım onu da halledebilirm Sanırım. Sadece Büyüklerimdende Öneri Alayım dedim

Teşekkürler dostum. Meslek lisesi asla kötü bir yer değil. Çok kaliteli meslek liseleri bile var. Hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ancak İstanbulda fen lisesi düzeyinde meslek liseleri var olmaya başladı. Eskisi gibi endüstri meslek hikayeleri yok artık. LGS puanı ile gidiceksen sıkı çalışmalısın artık 400 ün altında kimse liseye giremiyorum. Sen yinede mutlaka obpni yüksek tut eğer LGS'de kazanamazsan çok rezil yerlere gitme. En azından ortalama ile iyi bir yere gidersin. Ayrıca okuduğun lise gerçekten üniversiteni etkilemez etkisi sadece lise ortalamana bağlı. O yüzden şuan bu konuda fazla stres yapma eğer LGS ile giriceksen 8. Sınıfta iyi ve düzenli bir çalışma ile kazanırsın. Sen şuan sınavlarını iyi tutmaya bak.

Meslek lisesi o kadar korkunç bir yer değil. Tabi okuldan okula değişir. Matematik ile ilgili ön yargılarını unut ve çalışmaya başla. Hemen umutsuzluğa da kapılma. Daha zamanın var.

Rehberlik ten ders programı alabilirsin. Eğer almam diyorasan şöyle yap;

1. İşlenilen derslerden konu tekrarı yap
2. Konuyla ilgili test çöz
3. Süre tutarak deneme çöz

Genel olarak böyle diyebilirim. Saatler ise şöyle olabilir:

5-8 arası. Eğer çok gelir diyorsan 5-6.
(5-8 arası sınıf öğretmenimizin yeğeninin uyguladığı bir çalışma. LGS de ilk 500 yapmış.)

Başka bir sorun olursa beklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…