7. sınıfta aile yüzünden zorla dershaneye başlamak

Başka bir planın var mı gelecekle ilgili? Üniversiteye gitmeni gerektirmeyecek bir hayalin varsa ders çalışmak zorunda değilsin. Ama hayallerinin ucunda iyi bir bölüm ve üniversite varsa bugün bunlara katlanacaksın. Mühendis falan olmak istiyorsan 30 yaşına geldiğinde iyi ki zorlamışlar diyeceksin.

Aileniz biraz fazla üstünüze titriyor. Gerçi ne çocuklar var ailesine yalvarıyorlar da dershaneye gidemiyorlar bakış açısına göre hem şanslı hem şanssızsınız. Ailenize sınav(YKS) senenizde gitmek istediğinizi şimdi dershane için çok erken olduğunu düşündüğünüzü söyleyin.

LGS için 7. sınıfta çocuğu öldüren aile YKS'de 3 sene dinlen mi diyecek ?
Güldürmeyin.

Allah kolaylık versin kardeşim. Sana önerim ya buna katlanacaksın ya da söyledikleri hiçbir şeye kulak asmayacaksın kafana göre takılacaksın. 7. Sınıfta bu kadar çalışmanın hiçbir anlamı yok ben LGS'ye bir dakika bile çalışmamıştım 250 puan aldım ve kazandığım Anadolu lisesinden gayet memmunum 4 sene boyunca ah keşke çalışsaydımda güzel bir liseye girseydim demedim.

Bende lise 2 notumuz da aynı . Neyse ki dil seçip kurtuluyorum bu sayısaldan.

Lisede aksine daha çok çalışması gerek.

Ne gibi bir kolaylaştırma sağlayacak dostum?

Son düzenleyen: Moderatör:

Katılmıyorum hocam. LGS hiç önemli bir sınav değil dediğim gibi ben hiç çalışmadım pişman da değilim iyi ki kendimi yormamışım diyorum.

Belki artık bir şeylere kendin atılmalısın, örneğin bir kitap yazmayı veya yazılım yapmayı deneyebilirsin. Ancak o zaman belki ailen senin hakkında endişelenmeyi bırakır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…