7. sınıfta aile yüzünden zorla dershaneye başlamak


Konuşmaktan korkma. Çalışmak istemiyorsan diyeceksin dershaneye de gitmeyeceğim özel ders de almayacağım var mı bir sıkıntı.
 
Hocam önünüzde LGS var sorun çıkarmadan gidin işte iyiliğiniz için hiçbir yere yerleşemeyince beni dershaneye göndermediniz diye aileni suçlarsın ailen sana imkan sağlıyor sen şikayet ediyorsun.
 
Hocam önünüzde LGS var sorun çıkarmadan gidin işte iyiliğiniz için hiçbir yere yerleşemeyince beni dershaneye göndermediniz diye aileni suçlarsın ailen sana imkan sağlıyor sen şikayet ediyorsun.

Ya okuldaki rehber öğretmenimle konuştum bana ders programı çıkartacaktı çünkü dershanede verilen soru programı beni gerçekten aşıyor, ailem imkan sağlıyor fakat bana hiçbir verimi olmyur ailem boşuna para veriyor aileme bunu anlatıyorum annem diyor ki kafanı verceksin diyor.
 

Sende kendince haklısın ailelerimiz böyle işte zamanında bende aynı sorundan müzdariptim.
 
Hocam önünüzde LGS var sorun çıkarmadan gidin işte iyiliğiniz için hiçbir yere yerleşemeyince beni dershaneye göndermediniz diye aileni suçlarsın ailen sana imkan sağlıyor sen şikayet ediyorsun.

Fen lisesine falan girmek istemiyorsa her türlü yerleşir ben YKS'ye gireceğim bu kadar çalışmıyorum yahu.
 
Dershaneler boş para tuzağı bence bende 2 sene dershaneye gittim sonuç 330 aldım ama dersaneye gitmeyen arkadaşım 410 aldı işte sıkıntı da burda dersaneler hem çok pahalı hem de geç saatlere kadar orda kalıyorsun ders çalışmak istiyordum ama dersane yüzünden ders çalışamıyordum bir türlü yani dersaneymiş özel dersmiş hiç alakası yok matematik dersin düşük diye istersen 10 saat matematik dersi gör o konudan bıkmışsan hiç bir güç seni başarılı yapamaz yapan her türlü yapar
 

Ortalama düzgün bir liseye yerleştikten sonra lisenin hiç bir önemi yok. İş tamamen sizde biter
 
Aileniz bu konuda zorluyor ise pek yapacak şey yok, iyi tarafından bakın bu eziyetin ilerde size katkısı olacak.
Stres peki? Biz öğrenciler yarış atı değiliz, bir insanız. Dinlenme hakkımız var. Hatta anayasal hakkımız. Hani anayasa var ya, her kanunun babası denilebilir. Fakat öğrenciler yarış atı olursa işte o dinlenme hakkı ortadan hayvanlaştığımız için kalkıyor. Sonuçta o anayasa insanlar için, hayvanlar için değil. Bizi hayvan gören eğitimcilere de yazıklar olsun.
Yapacak fazla bir şey yok bence.
Var. Rehber hocası halleder. Aileyle iletişime geçer, ileride stresten yaşayabileceği sorunları anlatır.
Madem zorlanıyor aileniz, şöyle deyin ailenize.
 
Sonunda dershane bitti aslında biteli 1 ay oldu fakat sizlerede yazmak istedim, öncelikle çok teşekkür ederim yazdığınız şeylerden dolayı, normalde bu ay dershanede soru çözümü tarzı şeyler olacaktı fakat ben artık seneye dershaneye devam etmeme kararı aldım annem ile konuşarak o yüzden gitmeyeceğim o soru çözümüne seneye Doping Hafıza ile devam etme kararı aldım, hem daha az stressiz ve daha rahat olacağı için, dershane öğretmenini annemi sürekli arayıp benim hakkımda gelip gelmeyeceği konusunda annemin fikrini değiştireceği için Ise'de öğretmeni annemin telefonundan her yerden engelledim, iyi günler dilerim, yazdığınız şeyler için hepinizden teker teker teşekkür ederim.
 
Aslında LGS bu derece abartılması gereken bir sınav değil. Bunu güzelce açıklarsan ailenle anlaşabilirsin aslında. Çevrende başarılı olmuş kişileri de örnek gösterirsen daha iyi olur. Şahsen ben bu kadar fazlasına karşıyım, yararından çok zararı olur sana.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…