7 Yıllık HDD CrystalDiskMark Testi

192269

Megapat
Makaleler
1
İşlemcimin ve ekran kartımın kötü olmasından yakınırdım ama hiç HDD'yi önemsemedim. HDD bilgilerim ve CrystalDiskMark sonuçları aşağıda, değerler normal mi?

Seagate ST350418AS 500GB 7200 RPM Sıcaklık 40 santigrat derece.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, burada okuma hızım 117 ve yazma hızım 95 gözüküyor. Doğru mudur bilmiyorum ama mantıken okuma hızı 117 olsa bile kopyalama esnasında yazma işlemi de yaptığımız için en yüksek alabileceğim hız 95 olur ancak ben kopyalama yaparken en fazla 40'lara ulaşıyorum. Windows 7, 8.1 ve 10 hepsinde aynı. Hatta genelde 40'da başlayıp 20'lerde devam ediyor. Bunun nedeni nedir?

Her aktarımda belirtilen değerlere ulaşamazsınız. Aktarılan klasörde birden fazla içerik varsa, IOPS'un düşük olmasından dolayı daha düşük değerler gözükür. Ama tek bir dosyayı aktarırken bu hızları görebilirsiniz.
7 yıllık da olması buna etken olacaktır elbette. Değiştirilmesini veya direkt SSD'ye geçilmesini öneriyorum.

Bu değerler normal ve yeni alınmış bir 7200RPM HDD'nin ne kadar altında?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…