7-ZIP'i nasıl WinRAR gibi ana uygulama olarak ayarlanabilir?

Fzo

Centipat
Daha fazla  
WinRAR kullanırken bir. RAR dosyası indirdiğim zaman o RAR dosyasının WinRAR logosu oluyor ve WinRAR işlevinde açılıp çalışıyor. Ben bunun aynısını 7-ZIP uygulamasında da yapmak istiyorum, bir imkanı var mı? Bunu yapma sebebim bilgisayarımda ki Windows Defender WinRAR uygulamasının kendi. SFX dosyalarını false-positive bir virüs olarak algılaması. Bu yüzden 7-ZIP'e geçtim ve aynı WinRAR gibi işlev görmesini istiyorum. Çünkü 7-ZIP kullanırken bir. RAR dosyasına sağ tık yaparak oradan extract yapmamız gerekiyor ve ben onun yerine sürükle ve çıkar yapıyorum çoğu kişinin yaptığı gibi. Yani 7-ZIP'i WinRAR gibi ana uygulama yapma imkanımız varsa yardımcı olursanız sevinirim.

ZIP veya RAR dosyasına sağ tıkta. Windows 10 ise özelliklere bas, Windows 11 ise daha fazla seçeneklere basıp öyle özelliklere gir. Şununla aç yazan yerde değiştir tuşu var, ona bas. Listede 7ZIP gözükmezse "bilgisayardan seç" e bas ve C diskinden program files > 7ZIP klasörüne gir, orada 7zFM gibi bir uygulama olması lazım. Onu seçip tamam de. Artık 7ZIP üzerinden açılacak seçtiğin dosyalar.

Dosyaya sağ tıkla > Özellikler > Birlikte Aç / Değiştir > 7-Zip uygulamasını seç. (7-Zip seçenekler arasında yok ise > Bilgisayarınızda bir uygulama seçin > C:\Program Files\7-Zip konumuna gidip uygulamanın .exe dosyasını seç)

Ayarları kaydet.

Artık o formattaki tüm dosyalar 7-Zip ile açılır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı