70.000-80.000 TL'ye sistem toplama önerisi

Bütçe
90.000 TL

Cheefy

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T7 V20.2
Merhaba, 70-80k zorlarsam 90k bir sistem toplamak istiyorum ama kafam iyice karışmış durumda sizden tavsiye almak istedim. Asıl amacım oyun oynamak ama render da alıyorum, 3D çizim de yapıyorum, genel kullanımım da çok yoğun. Demek istediğim bilgisayara sadece oyun odaklı bakmıyorum, eskiden beri bilgisayar toplama hevesim var ve şimdiye kadar hep Intel kullandım. İşler AMD'ye dönünce karıştı anlayacağınız.

Her neyse hazır sistemleri incelediğimde veya sistem önerilerini okuduğumda bir yerlerden kısıp ekran kartına abanmış herkes. 1080p 144Hz IPS güzel bir monitörüm var bunu kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum. Kafamda az çok oluşan parçaları yazayım gerisini siz yorumlayın.

• Lian Li Lancool 216 model kasa kesin gibi bir şey.
  • Anakart olarak X870 Tomahawk kesin gibiydi ama yeni çıktığı için bazı sorunları varmış ve stok olmuyor o yüzden X670 Tomahawk ile aradayım.
  • MSI MAG A750bn PSU düşünüyorum.
  • RAM'leri de 2x16 6000 MHz CL28, CL30 veya CL32 baktım.(XPG, Corsair VS)
  • Şimdilik KC3000 2 TB SSD.
  • Arctic 360 (ıı veya III)

Buraya kadar sorun yok ama dediğim gibi işlemci ve ekran kartı konusunda kararsızım. - işlemci olarak 9800x3D bütçeyi biraz zorluyor, 7800x3D fiyatları çok şişirilmiş ve 2025 de alınmaz diye düşünüyorum. Çok saçma biliyorum ama araştırdıkça bunların dışında ne alırsam alayım 7500FDEN daha mantıklı olmayacakmış gibi bir hisse kapıldım.
- Ekran kartında da 4070 Ti Super düşünüyordum ama işlemciden asla kısmayacağımı kabullendikten sonra (muhtemelen 9800x3D) 4070 Super, 4070 hatta 4060 Ti bile alırım diye düşünüyorum :)

Kendimi anlatabilmişimdir umarım benim için bütün parçalar önemli. Çok uzun oldu biliyorum ama bugün yarın sipariş vermeyi düşünüyorum, yanlış yapmak istemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hepsini okudunuz mu bilmiyorum ama 4080 koyduğumda diğer parçalardan kısmam gerekiyor. Ayrıca 4080 gibi bir karta ihtiyacım yok çünkü 1080p de kullanacağım.

Kimse yok mu? Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Hocam hepsini okudunuz mu bilmiyorum ama 4080 koyduğumda diğer parçalardan kısmam gerekiyor. Ayrıca 4080 gibi bir karta ihtiyacım yok çünkü 1080p de kullanacağım.

Kimse yok mu? Yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
1080p kullanılacaksa 4070 yeter hocam. Oyun oynanılacaksa 7800x3d. Render vs yapılacaksa 7950x3d.

Ama yine de size göre çok dengesiz geliyor değil mi hocam performans olarak?

Mesela kasayı tekrar değiştirmek istemem, ya da anakartın atx olmasını, 3-4 tane m2 ssd takabilmeyi, wifisinin olmasını falan çok önemsiyorum.

Ama yine de size göre çok dengesiz geliyor değil mi hocam performans olarak?

Mesela kasayı tekrar değiştirmek istemem, ya da anakartın atx olmasını, 3-4 tane m2 ssd takabilmeyi, wifisinin olmasını falan çok önemsiyorum.
Performans olarak dengesiz bir şey yok hocam. Benim demek istediğim bu bütçelere çıkmışken ve ana hedefimiz oyunken 4060 ti ve ya 4070 düşünmenizi tam anlayamadım 90k civarına 4080super'li 4k'lık kasa toplanılabiliyor onu demek istemiştim. 1080p için 4070 yeterli olur. 7800x3d oyun için çok güçlü işlemci. 7950x3d ise render tarafında çok güçlü. 4070 7800x3d oyun için, 4070 7950x3d render için uygun kombinasyon olacaktır. Diğer parçalarınız güzel. Xpg lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30 Ram öneririm. PSU'da ise FSP marka öneririm.

Hocam ram konusunda da aynı markanın çok farklı kombinasyonları var, mesela model ismi değiştikçe intel veya amd uyumlu oluyor. Ama dediğiniz gibi Xpg lancer mantıklı geldi bir de caster diye bir modeli var özellik olarak aynı gibi ama internette yeterli bilgi bulamadım.

Şöyle bir şey de toplanabilir. R7 9700X neredeyse 7800x3D ayarında bir işlemci.

Hem 9700X 65W TDP değerine sahip olduğu için Peerless Assassin rahatlıkla soğutacaktır.

Monitör olarakta bunu alırsın. Sistem bence gayet yeterli. 2TB SSD ile hem depolamayı da yüksek tuttum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı