Bana o tabiri kullandıktan sonra bunu düşünmeyeceksin. Teknik bilginin neyini paylaşayım? Nerede görülmüş 15k işlemciye basıp saçma sapan neredeyse A620 gibi bir şey alıp kullanan. ;D?
H610M anakarta i5 13600K takmak gibi bir şey bu.
13600KF dediğin işlemci sınırları kaldırdığında 220W-250W güç tüketiyor. 30 defa yazdım anlamıyorsunuz. 7800x3D maksimum yükte 90W değerini geçemez. Soketten çekebileceği güç 90W maksimum. 7500F dediğin işlemci oyunlarda 70-80W tüketiyor. Benim işlemcimi bana öğretme bari. Al CPU Z testi. Tam yükte full score alırken 77W güç tüketiyor. VRM nasıl patlatacak bu işlemci. Ürünü incelemeden fiyatına göre değerlendirme yapılır mı? Matematiki izah yapıyorum sana. Oyunlarda 70-80W tüketen işlemci VRM patlatamıyor. Tam yük CPU Z testinde 70-80W tüketen işlemci nasıl patlatacak. Cevap verir misin? İşlemcide bir güç kısma falan yok. Aldığı çoklu çekirdek puanı olması gerektiği gibi. Hatta RAM ayarlarımdan dolayı fazla bile alıyorum. 7800x3D ye OC yapılamaz. UV yapılabilir sadece. İşlemci kilitli. Güç değerleriyle şunla bununla oyna.+200MHz ver fark etmiyor. İşlemiyor işlemciye bunlar. Hepsi kapalı. Soketi patlatacak kadar güç çekmeye çalışırsa, ki böyle bir durum asla olmaz işlemciye böyle bir ayar yapamazsınız. Soketten, VRM'den önce içinde ki vcache bozulur. 9800x3D ile 7800x3D'nin vcache yapısı aynı değil. 7600X ile bu BIOSTAR anakartı kullanan çok fazla insan var. Reddit'e girip bakabilirsiniz. VRM'ler çıplak da değil ayrıca. Soğutucusu var. Teknik izahı bu. Siz aksini ispatlayın tamam diyeceğim. Hala varsayımlar üzerinden gidiyorsun. 13600KF gibi Intel ve çok bağımsız örnekler veriyorsun. 7800x3D bu anakartın VRM yapısını patlatırsa, 7500F havaya uçurur.
Alın bu da Cinebench testi. Yapamaz, edemez diyerek sebebini açmadan, açıklamadan nasıl bu kadar mesaj kastığınız belli oluyor
@Michael_Kaiser .Şimdi top sende ve soru basit. Tam stress testinde tüm çekirdekler %100 aktif iken. 90W dolaylarına bile çıkamayan. 1900TL'ye aldığım LS 520 ile 75 dereceyi geçmeyen bu işlemci, nasıl VRM patlatacak? Testleri kendi bilgisayarımdan aldım. Sabaha kadar istediğiniz şekilde test edelim. Aynı testte 7500F 90W görüyor. Açıklayın abi hadi izahını yapın bunun. Kocaman kaldırmaz, beslemez yazmışsın. O zaman bu anakart 7500F de besleyemiyor. Daha çok güç tüketiyor çünkü.
Bu da CPU Z'de almam gereken normal skor. Buyurun bunu da bırakayım, sonra işlemciyi kısmış etmiş demesin kimse. 7205 puan almam gerekirken 7600 alıyorum. Bunun sebebi de sizin gibi CL38 dandik RAM'lerden takmamam. Düzgün ayar yapmam. Heyecanla bekliyorum açıklamaları.
Arkadaşıma topladığım, 14600KF bir sistem. Stress testinde 236W maksimum güç çekmiş. Arada 3 katlık bir fark var. 80W nerede 236W nerede. Karşılaştırdığın işlemciler aynı soket bile değil. Tabii ki bu işlemciye H610 takamazsın. 236W kocaman bir değer. 80-90W arası ise minimal. 13600KF 20W daha az tüketsin hadi o da benden olsun.2.5 kat fark var arada. Az mantıklı olun.
@Luvyan seni bekliyorum haydi
?