70.000TL sistem önerisi

Bütçe
70k civarı

Starmegalo

Hectopat
Daha fazla  
Monitör: GAMEBOOSTER GB-2720FQHD 27" 165HZ 1MS IPS QHD 2XHDMI - 2XDP RGB FLAT GAMİNG MONİTÖR

Sistem: Shark 7A-RTX SUPER - Game Garaj

Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 Black TL-C12B 120mm 6 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Mouse keyboard ve kulaklıkta almam lazım ama onlara bir iki hafta sonra satın almak üzere olduğumda karar vereceğim.

Sistem ile niyetim/hedeflerim:

Monitörden de görebileceğiniz gibi bu sistemi 2K oyun tecrübe için alacağım. Ama 2K'yı kolayca vermesini istiyorum, hatta ileride istersem ve 4K bir monitör alırsam giriş seviyesi 4K olarak çalışabilirse iyi olur. 2K için overkill gitmeye çalıştım ekran kartında.

Edit, Photoshop, çizim vs. içinde kullanacağım onun için SSD'yi böyle seçtim. İşlemciye daha çok vermedim, ama 7600X yapmaya biraz da olsa açığım, eğer değiyorsa. Daha yukarı gideceğimi sanmıyorum. Oradan sonra zaten sıvı soğutucu aldırıyor site, zorla.

Soğutucu demişken, bu soğutucuyu araştırdığımda absürt derecede iyi bir fiyat performans canavarı olduğunu gördüm.

İşlemciyi soğuk tutar mı? Umuyorum ki ekran kartı güzel bir yük alır, kasa fanları ve Peerless Assassin soğutucu derken acayip ısıları hiç görmem.

Ethernet kablom var kullanabilirsem onu kullanacağım ama bu anakart güzel bir Wi-Fi ile geliyor gibi, ön kötü durumda sıkıntı olmaz diye umuyorum.

Buradan sonra nasıl küçük yükseltmeler yapabilirim? 7600X neredeyse ayni fiyat, birkaç FPS arttırdığını gördüm ama 7600 almak istedim diğeri daha çok ısınıyor diye. Diyorsanız bu sistem güzelce soğutur 7600X alırım.

Bu arada ilk düşündüğüm monitör buydu: Pazarama (outletmiş bu ama ona takılmayın rasgele bir link)

Fakat 0.5ms ile 1ms farkına şüphe ile bakıyorum ve 165Hz ile 180Hz farkını hissedeceğime emin değilim. FPS oyunları da oynayacağıö bu arada.

Aldıktan sonra dönüş yapabilirim isterseniz.

Bu fiyat cıvarımda 4080e geçebilirmiyim? Geçmelimiyim? 4k yapmayacağım nasıl olsa(şimdilik) ve geleceğe dönük bir sistem olmasını istiyorum yani anakarttan kısabileceğimi sanmıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı