70-80 bin TL sistem önerisi

Yer
Antalya
Daha fazla  
Selamlar, arkadaşım için bir bilgisayar topluyoruz ve sizlere de danışmak istedim. Bütçemiz 70-80 bin TL arasında. 80'i geçmemesi bizim için iyi olur. Kendimce düşündüklerim;

CPU: Ryzen 5 9600X.
GPU: AMD 9070 XT veya 4070 Super.
MB: B850 veya X870 (Gigabyte X870 Eagle modelini düşündüm)
RAM: 2x16 6800/7200 MHz, maksimum CL36 değerleri.
SSD: Kingston KC3000 1TB.

Kasa ve PSU için henüz bir fikrim yok, 850W yeterli olur mu onu düşünüyorum. İşlemci soğutucu tarafında termalright Phantom Spirit çok cazip geldi.

Sizlerin de tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum,

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplamda 79.687TL. Kasa hakkında bir fikrim yok. 7800x3D için sıvı soğutucu daha iyi olurdu ama bütçe çıkmadığından kule tipi attım.

Toplamda 79.687TL. Kasa hakkında bir fikrim yok. 7800x3D için sıvı soğutucu daha iyi olurdu ama bütçe çıkmadığından kule tipi attım.

Hocam şahsen 7800X3D gibi bir işlemciye gerek duymuyorum. Hem aradaki fiyat farkı hemen hemen iki katı, hem de pek işlemci ağırlıklı oyunlar oynanmayacak sistemde. Zaten 2K çözünürlükte kullanmayı düşündüğümüz için 9600X'i yeterli gördüm. Bahsettiğim soğutucuyu da başka bir konuda sizin önerdiğinizi görmüştüm, yeterli olur diye düşünüyorum.

Attığınız anakart ile hemen hemen aynı fiyatlara X870 moıdelleri var, haliyle o parayı o modellerde kullanmak bana daha mantıklı gelmişti.

Ayrıca bu Delta marka PSU'ları ilk defa gördüm. Sizce nasıldır?

Hocam şahsen 7800x3D gibi bir işlemciye gerek duymuyorum. Hem aradaki fiyat farkı hemen hemen iki katı, hem de pek işlemci ağırlıklı oyunlar oynanmayacak sistemde. Zaten 2K çözünürlükte kullanmayı düşündüğümüz için 9600X'i yeterli gördüm. Bahsettiğim soğutucuyu da başka bir konuda sizin önerdiğinizi görmüştüm, yeterli olur diye düşünüyorum.

Attığınız anakart ile hemen hemen aynı fiyatlara X870 moıdelleri var, haliyle o parayı o modellerde kullanmak bana daha mantıklı gelmişti.

Ayrıca bu Delta marka PSU'ları ilk defa gördüm. Sizce nasıldır?

Delta marka PSU iyidir bu fiyatta hem 750W hem de platinyum sertifikalı :D X670E bazı X870 modellerinden daha iyi diye biliyorum hocam. İşlemci ağırlıklı oyun oynamıyorsa dediğin gibi 9600X de olur veya 9700X. Eğer 750W yetmeyeceğini düşünüyorsan rajintek Ampere öneririm.

Delta marka PSU iyidir bu fiyatta hem 750W hem de platinyum sertifikalı :D X670E bazı X870 modellerinden daha iyi diye biliyorum hocam. İşlemci ağırlıklı oyun oynamıyorsa dediğin gibi 9600X de olur veya 9700X. Eğer 750W yetmeyeceğini düşünüyorsan rajintek Ampere öneririm.

PSU önerileri için teşekkür ederim. Şu an 9070 XT'nin stoklarının bulunmaması nedeni ile 7900 XT'ye yönelmek sizce mantıklı mı? 2K'da 9600X gayet taşıyabilir gibi duruyor.

PSU önerileri için teşekkür ederim. Şu an 9070 XT'nin stoklarının bulunmaması nedeni ile 7900 XT'ye yönelmek sizce mantıklı mı? 2K'da 9600X gayet taşıyabilir gibi duruyor.

9600X iyi işlemcidir zaten bütçe varken daha iyisini alabilirsin diye demiştim. Bence bütçen yetiyorken 9070XT alman daha doğru olur.

Hocam ekran kartı için stoklar yok ü yüzden fiyatlar şişik diyor forumdaki arkadaşlar beklememiz önerir misiniz? Fiyatları düşer mi?

9600X iyi işlemcidir zaten bütçe varken daha iyisini alabilirsin diye demiştim. Bence bütçen yetiyorken 9070XT alman daha doğru olur.

VRAM farkı bana fiyatlar açısından makul gelmişti, o nedenle sormak istedim. 9070 XT tarafında sizce olması gereken fiyat nedir? Sarı sitede 35 Bin gibi bir fiyatla Aorus Elite modelini bulmuştum.

VRAM farkı bana fiyatlar açısından makul gelmişti, o nedenle sormak istedim. 9070 XT tarafında sizce olması gereken fiyat nedir? Sarı sitede 35 bin gibi bir fiyatla Aorus Elite modelini bulmuştum.

Hocam ilk çıktığı zaman 29 ile 32K bandında değişiyordu markalarına göre fiyatları. Bence olması gereken 30 ile 32K arasında bir fiyat ama her şeye zam geldiğinden dolayı stoklar yenilense bile yine bu fiyata düşer mi emin değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı