70-85 bin TL bandında sistem önerisi

Chickes

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Yeni bir işe başlayacağım, bu sebeple 5 sene önce üniversite için aldığım laptopumu görevinden azat edip, uzun süre kullanabileceğim bir PC toplamaya karar verdim. Bütçem 70K-85K civarı olacak sadece kasa için.

Farklı sitelerde hazır tavsiye sistemler altında gayet makul fiyatlı sistemler satıldığını gördüm. Ancak bu sistemlerde canımı en çok sıkan nokta, anakart mevzusu oldu. O hazır sistemlerde, VRM soğutucusu daha iyi, Wi-Fi özelliği bulunan ve CPU'umu yükseltmek istediğimde üzmeyecek, yeteri kadar VRM'i bulunan bir anakart seçmek istiyorum. Fakat böyle bir anakart seçince, fiyat otomatik olarak +9k şeklinde artıyor ve istediğim marka ve modelin seçeneklerini sunmuyorlar çoğu zaman ne yazık ki.

Bu yüzden kendim burada karşılaştırmalı olarak sizlere, bilgili kullanıcılara danışmak için geldim.

Öncelikle kendi topladığım sistemin linkini atmak istiyorum:

RX 9070 XT, R7 9700X'li sistem Toplam 83K

Link açmak istemeyenler için özet bir düz yazı;

GPU: ASRock Radeon RX 9070XT Steel Legend 16 GB
CPU: Ryzen 7 9700X (Tray)
MoBo: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi 8400MHz OC
RAM: Corsair 32 GB (2x16) Vengeance RGB 6400MHz CL32 DDR5 EXPO (CMH32GX5M2B6400Z32)
Sıvı soğutucu: Corsair Nautilus Black 360 mm RS ARGB
Kasa: Lian Li Lancool II'i Beyaz RGB

PSU ve monitör hariç, bu topladığım sistem, Sinerji'deki güncel fiyatıyla 83.460 TL'ye denk gelmekte. PSU için de farklı bir yerden Raijintek Ampere 850W Platinum alacağım, 5K civarı bir fiyatı var.

Şimdi sizlere sorarım: Hazır sistemlerde sadece anakartı düzgün bir şey yapmak, zaten 70K olan bir hazır bilgisayarı 80K civarlarına çekiyor. Sizce bu kendi hazırladığım PC için toplam 83K vermek mi daha mantıklı, yoksa "anakart önemli değil, boş ver, daha farklı bir ekipmana bayıl paranı." mı dersiniz? Ayrıca RAM hususu var. Hazır sistemlerde 6000MHz CL38 RAM veriyorlar ama bu CPU için sweetspot 6400MHz CL32 veya 6000MHz CL30 RAM'ler. Bunu da değiştirince ekstradan minimum 3K falan biniyor.

Bir başka seçeneğim ise hazır sistem alıp, ekran kartını 5070 Ti yapmak. Anlamışsınızdır, kafam allak bullak oldu onca araştırmadan sonra.

Baktığım birkaç hazır sistem:

1- Gaming Gen TR RX 9070 XT, R7 7800x3D versiyonu
2- İtopya RX 9070XT, R7 9700X Düzenlemesiz 67K

Opsiyonel olarak:

1- Gaming Gen TR RTX 5070 Ti, R7 9700X 88K (bunun standart gelen anakartı fena değil ama RAM değişimi yapılması lazım gibi)

Bu kardeşinize bilgi havuzunuzdan bir damla tattırın. Kafam çok karışık, çok mu evham yapıyorum, vereceğim paralara değmez mi, ne yapmam lazım bilmiyorum ama saf bilgiyle böyle bir sistem çıkarabildim. Ellerinizden öpüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,

Yeni bir işe başlayacağım, bu sebeple 5 sene önce üniversite için aldığım laptopumu görevinden azat edip, uzun süre kullanabileceğim bir PC toplamaya karar verdim. Bütçem 70K-85K civarı olacak sadece kasa için.

Farklı sitelerde hazır tavsiye sistemler altında gayet makul fiyatlı sistemler satıldığını gördüm. Ancak bu sistemlerde canımı en çok sıkan nokta, anakart mevzusu oldu. O hazır sistemlerde, VRM soğutucusu daha iyi, Wi-Fi özelliği bulunan ve CPU'umu yükseltmek istediğimde üzmeyecek, yeteri kadar VRM'i bulunan bir anakart seçmek istiyorum. Fakat böyle bir anakart seçince, fiyat otomatik olarak +9k şeklinde artıyor ve istediğim marka ve modelin seçeneklerini sunmuyorlar çoğu zaman ne yazık ki.

Bu yüzden kendim burada karşılaştırmalı olarak sizlere, bilgili kullanıcılara danışmak için geldim.

Öncelikle kendi topladığım sistemin linkini atmak istiyorum:

RX 9070 XT, R7 9700X'li sistem toplam 83K

Link açmak istemeyenler için özet bir düz yazı;

GPU: ASRock Radeon RX 9070XT Steel Legend 16 GB
CPU: Ryzen 7 9700X (tray)
Mobo: MSI MAG X870 Tomahawk Wi-Fi 8400MHz OC
RAM: Corsair 32 GB (2x16) Vengeance RGB 6400MHz CL32 DDR5 EXPO (cMH32GX5M2B6400Z32)
Sıvı soğutucu: Corsair Nautilus Black 360 mm RS ARGB
Kasa: Lian Li Lancool II'i beyaz RGB

PSU ve monitör hariç, bu topladığım sistem, Sinerji'deki güncel fiyatıyla 83.460 TL'ye denk gelmekte. PSU için de farklı bir yerden Raijintek Ampere 850W Platinum alacağım, 5K civarı bir fiyatı var.

Şimdi sizlere sorarım: Hazır sistemlerde sadece anakartı düzgün bir şey yapmak, zaten 70k olan bir hazır bilgisayarı 80k civarlarına çekiyor. Sizce bu kendi hazırladığım PC için toplam 83K vermek mi daha mantıklı, yoksa "anakart önemli değil, boş ver, daha farklı bir ekipmana bayıl paranı." mı dersiniz? Ayrıca RAM hususu var. Hazır sistemlerde 6000MHz CL38 RAM veriyorlar ama bu CPU için sweetspot 6400MHz CL32 veya 6000MHz CL30 RAM'ler. Bunu da değiştirince ekstradan minimum 3K falan biniyor.

Bir başka seçeneğim ise hazır sistem alıp, ekran kartını 5070 Ti yapmak. Anlamışsınızdır, kafam allak bullak oldu onca araştırmadan sonra.

Baktığım birkaç hazır sistem:

1- Gaming Gen TR RX 9070 XT, R7 7800x3D versiyonu
2- İtopya RX 9070XT, R7 9700X düzenlemesiz 67k

Opsiyonel olarak:

1- Gaming Gen TR RTX 5070 Ti, R7 9700X 88k (bunun standart gelen anakartı fena değil ama RAM değişimi yapılması lazım gibi)

Bu kardeşinize bilgi havuzunuzdan bir damla tattırın. Kafam çok karışık, çok mu evham yapıyorum, vereceğim paralara değmez mi, ne yapmam lazım bilmiyorum ama saf bilgiyle böyle bir sistem çıkarabildim. Ellerinizden öpüyorum.

Hocam hazır sistemlere bakmadım konudaki ancak;
Kendimde yakında bu bütçe civarında bir sistem toplayacağım ve kendim toplamam bana daha makul geldi. Montajı zaten ben kendim yapacağım için çeşitli sitelerden parça toplamak daha mantıklı. Hazır sistemlerde 25-30k civarına güzel bir sistem topluyorlar F/P diyebileceğimiz ama 70-80k gibi tutarlarda pek mantıklı toplanmıyor. Tavsiyem kendinizin istediği parçalara göre toplamanız. Yine istediğiniz zaman foruma konu açar hangisi daha iyi gibisinden sorarsınız. İyi sosyaller.

Şu ikiliyi 60K liraya alıp kalan parçaları f/p şekilde bütçene göre dizersin.

Hocam hazır sistemlere bakmadım konudaki ancak;
Kendimde yakında bu bütçe civarında bir sistem toplayacağım ve kendim toplamam bana daha makul geldi. Montajı zaten ben kendim yapacağım için çeşitli sitelerden parça toplamak daha mantıklı. Hazır sistemlerde 25-30k civarına güzel bir sistem topluyorlar F/P diyebileceğimiz ama 70-80k gibi tutarlarda pek mantıklı toplanmıyor. Tavsiyem kendinizin istediği parçalara göre toplamanız. Yine istediğiniz zaman foruma konu açar hangisi daha iyi gibisinden sorarsınız. İyi sosyaller.
Bağlantı koymuştum ama konu onaylanınca koyduğum bağlantılar gitmiş. Normalde mavi linkle yönlendiriyordu yazdığım hazır sistemler 🥲

Linkleri buradan paylaşayım;

Kendi dizdiğim sistem:
Buyrunuz

hazır sistemler
1- Gaminggentr sistemi
2- İtopyadaki sistem

Opsiyonel RTX 5070Ti'lı sistem
1- Gaminggentr 5070 88K

Evet, 70k civarları nedense kurması çok çetrefilli. Tam ara geçiş kısmı olduğundan olsa gerek herhalde, 5080 yapamıyorsun ama 5070Ti alabiliyorsun, 9800X3d alamayabiliyorsun ama 7800X3D alabiliyorsun. Ayriyeten, bir arkadaşım hazır sistemlerin normal sistemlere kıyasla indirimli satıldığını söylediydi. İşin ilginç yanı bu indirimlerin hazır sistemler kısmında indirim olarak göstermemeleri. Bana çok garip geldi bu olay.

Şu ikiliyi 60K liraya alıp kalan parçaları f/p şekilde bütçene göre dizersin.
Hocam dediğiniz gibi 60k'ya alırsam bu ikisini, anakart, kasa, ram der iken oluvericek bana 90k civarı. 80K'lara çıkarak bile bütçemi aşırı zorlamış oluyorum. Attığınız 5070Ti ama çok uygun fiyatlı hakikaten onu kabul ediyorum. Eğer bir iki hafta içinde hala o civarlarda olursa alabilirim belki.

Bağlantı koymuştum ama konu onaylanınca koyduğum bağlantılar gitmiş. Normalde mavi linkle yönlendiriyordu yazdığım hazır sistemler 🥲

Linkleri buradan paylaşayım;

Kendi dizdiğim sistem:
Buyrunuz

Hazır sistemler.
1- Gaminggentr sistemi
2- İtopyadaki sistem

Opsiyonel RTX 5070 Ti'lı sistem.
1- Gaminggentr 5070 88K

Evet, 70k civarları nedense kurması çok çetrefilli. Tam ara geçiş kısmı olduğundan olsa gerek herhalde, 5080 yapamıyorsun ama 5070 Ti alabiliyorsun, 9800x3D alamayabiliyorsun ama 7800x3D alabiliyorsun. Ayrıyeten, bir arkadaşım hazır sistemlerin normal sistemlere kıyasla indirimli satıldığını söylediydi. İşin ilginç yanı bu indirimlerin hazır sistemler kısmında indirim olarak göstermemeleri. Bana çok garip geldi bu olay.

Hocam dediğiniz gibi 60K'ya alırsam bu ikisini, anakart, kasa, RAM der iken oluverecek bana 90k civarı. 80K'lara çıkarak bile bütçemi aşırı zorlamış oluyorum. Attığınız 5070 Ti ama çok uygun fiyatlı hakikaten onu kabul ediyorum. Eğer bir iki hafta içinde hala o civarlarda olursa alabilirim belki.

Hocam sizin topladığınız sistemde depolama birimi yok 🤔 depolama birimi olmadan 82K kadar tutmuş.

Hocam dediğiniz gibi 60k'ya alırsam bu ikisini, anakart, kasa, ram der iken oluvericek bana 90k civarı. 80K'lara çıkarak bile bütçemi aşırı zorlamış oluyorum. Attığınız 5070Ti ama çok uygun fiyatlı hakikaten onu kabul ediyorum. Eğer bir iki hafta içinde hala o civarlarda olursa alabilirim belki.

9800x3D ve 5070 ti ile beraber 83.000 TL etti. İşlemci için bios güncellemesi gerektirebilir al geç.

Hocam sanırım dediğiniz gibi yapacağım, teşekkür ederim tavsiyeler için. Taksitle alacağım için fiyat iyice uçacak ama nakit olmayınca yapacak bir şey yok. Belki biraz daha koyup ram ve ana kartı biraz daha yükseltirim ama 9800x3d ve 5070ti'ı es geçmek safsata olurdu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı