70 bin lira monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
70000

Jaklop

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar, kendime 2024 başı gibi sistem toplamayı düşünüyorum. 1660 Ti laptopum var. Klavye mouse gereği yok. Monitör de dahil olsun yeter.

CPU: AMD ve AM5 olsun yeter.
GPU: 3090, 4080, 7900XTX arasında kaldım.
RAM: 16 da olur 32 de, sonra arttırırım.
Anakart: A620 istiyorum ucuzluğundan dolayı fakat duyduğum üzere olmuyormuş her işlemciye. En ucuz ve uyumlu ne varsa o olsun zaten çok önemli değil.
SSD: 1TB PCI-e 4 yeterli.
PSU: 750 veya 850 olabilir.
Soğutucu: Sonra alınabiliyorsa öyle olsun, zorunluysa uygun ve iyi soğutan olsun. Monster laptopumdaki gibi 96C görmek istemiyorum artık :D
Kasa: Aşırı büyük olmasın masam sığmayabilir, en kötü ihtimal salona taşırım sorun değil fakat yine de büyük olmasın. Ucuz ve uyumlu ne varsa olur.
Monitör: 1080p başta alıp sonra 4K mı alsam yoksa 2K alıp hep öyle kullansam mı bilemedim. 4K monitörler 20 bine dayanıyor çünkü.

Bütçeyi 500 TL aşıyor ama çok iyi sistem olur. Hiç bir parça problem yaratmaz.

Bütçeyi 500 TL aşıyor ama çok iyi sistem olur. Hiçbir parça problem yaratmaz.

Hocam zaten ileride alacağım. Şu an almayacağım yani. O zaman yazsaydım daha iyi olurdu. 2024'e kadar büyük ihtimal fiyatlar bayağı değişir sizin dediğiniz. Ayrıca İşlemci yazmamışsınız galiba gözükmüyor. Kasa genellikle 4000D öneriyorlardı. Sizin dediğiniz üst model sanırsam.

Hocam zaten ileride alacağım. Şu an almayacağım yani. O zaman yazsaydım daha iyi olurdu. 2024'e kadar büyük ihtimal fiyatlar bayağı değişir sizin dediğiniz. Ayrıca İşlemci yazmamışsınız galiba gözükmüyor. Kasa genellikle 4000D öneriyorlardı. Sizin dediğiniz üst model sanırsam.
Kasa bir tık daha iyi. İşlemci gözükmemiş. AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Hocam RTX 3090 performans anlamından 4K için yeterli midir? Ayrıca 2K değil 4K oynamak istiyorum fakat sanırsam şu an 4K120FPS verebilen kart yok. Diğer seriyi beklerim belki. 7800x3D 3D olduğundan çok güzel zaten onu biliyorum. SSD'yi duydum fakat bilmiyorum. Genellikle ya NV2, KC3000 ile 980 Pro öneriyorlar bu sistemlerde. RAM zaten başka seçenek yok. Anakart GB B650M K öneriyorlardı fakat bazıları da B650M P önerebiliyor. Fiyatları aynı zaten sanırsam. A620 olsa o alınırdı fakat maalesef. Uzun ömürlü istiyorum daha çok. O yüzden birinden kısıp diğerinden yüksek almak yerine hepsi orta olmalı bence. 2024'e kadar hatta yüksek ihtimal 2024 sonuna kadar bekleyeceğim hocam. Şu an böyle bir sistemi "hayal" ediyorum öyle diyeyim. RTX5000 ile RX8000 serisi ne zaman çıkacaksa o zaman almam daha mantıklı gibi. Çünkü şu anki bütçemle 20-30k sistem anca toplarım. PS5 önce alıp sonra sistem toplarım gibi.

Bütçeyi 500 TL aşıyor ama çok iyi sistem olur. Hiç bir parça problem yaratmaz.
2k rx 7900 xtx e ayıp olmuş

2K RX 7900 XTX'e ayıp olmuş

Hocam zaten şu an 1080P60 FPS alıyorum 1660 Ti ile. Geçmişken 4K120FPS yapmak istiyorum. Zaten 2K'yı 12 VRAM'li hatta 8 VRAM'li çoğu kart çalıştırabiliyor. Fakat 4K monitörler aşırı pahalı. O yüzden soğutucu almayıp üstüne 1080p monitör alıp sonra 4K almak istiyorum. Bütçe zaten 2K monitöre anca yetiyor kart zaten 35 bin neredeyse.

Hocam zaten şu an 1080P60 FPS alıyorum 1660 Ti ile. Geçmişken 4K120FPS yapmak istiyorum. Zaten 2K'yı 12 VRAM'li hatta 8 VRAM'li çoğu kart çalıştırabiliyor. Fakat 4K monitörler aşırı pahalı. O yüzden soğutucu almayıp üstüne 1080p monitör alıp sonra 4K almak istiyorum. Bütçe zaten 2K monitöre anca yetiyor kart zaten 35 bin neredeyse.
Soğutucu almama gibi bir şansın yok r5 5500 üstünü stok soğutucu tutamıyor.

Peki o zaman en mantıklısı nedir hocam? 5000 serisini mi bekleyeyim yoksa 1 yıl sonra mı alayım. Ne zaman çıkıyor pek bilmiyorum galiba 2 yılda bir.
Bilgisayar almadığın her an fiyatı artıyor bence 1080p monitörün varsa bir süre onu kullan sonra 4 ka alırsın ama soğutucuyu almak zorundasın 7800x3d alıcaksan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı