70 bin TL AMD işlemcili ve RTX 5070 ekran kartlı sistem önerisi

drake2825

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ekipman olarak mouse, klavye, kulaklığım falan var. RTX 5070 ve AMD işlemcili bir sistem düşünüyorum, ekran kartı kesinlikle NVIDIA olacak. Bütçem normalde 80K ama monitör ve sıvı soğutucuya da para ayırmam lazım, taksitle almayı düşünüyorum, önerileriniz varsa bekliyorum.

Hangisi daha mantıklı sizce bana fark etmez 2 side olabilir.
Bana kalırsa tek tek topla derim. Çünkü tek tek parçaları satın alıp taksitlendirebilirsin.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D öneririm. (15 Bin TL civarında)
Ekran Kartı: ASUS, MSI veya Gigabyte RTX5070 öneririm (Bunların fiyatarı 30 bin ile 35 bin arasında değişir bu 3 marka arasında en ucuzu hangisiyse onu alırım)
Anakart: B650 veya B850 modellerini almanı öneririm (Alacağın ekran kartının markasına göre anakartıda o marka almanı öneririm. B650 işini görür bence onlarda 6 bin ile 8 bin arasında değişiyor diye biliyorum)
RAM: 2x16 DDR5 600Mhz üstü ve CL'si ne kadar düşük olursa o kadar iyi bir ram bulabilirsen alabilirsin marka farketmez tabii bilinmedik bir marka olmamalı. Ram fiyatları bu dönemde aşırı pahalı ve daha da pahalanacaak diyorlar bir an önce almanı tavsiye ederim (Burası da 15 bin ile 20 bin arasında değişir)
SSD: 1TB MLD M500 MLD22M500P21-1000 (4 bin ile 5 bin arası)

Bunları önerebilirim.

Bana kalırsa tek tek topla derim. Çünkü tek tek parçaları satın alıp taksitlendirebilirsin.
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D öneririm. (15 Bin TL civarında)
Ekran Kartı: ASUS, MSI veya Gigabyte RTX5070 öneririm (Bunların fiyatarı 30 bin ile 35 bin arasında değişir bu 3 marka arasında en ucuzu hangisiyse onu alırım)
Anakart: B650 veya B850 modellerini almanı öneririm (Alacağın ekran kartının markasına göre anakartıda o marka almanı öneririm. B650 işini görür bence onlarda 6 bin ile 8 bin arasında değişiyor diye biliyorum)
RAM: 2x16 DDR5 600Mhz üstü ve CL'si ne kadar düşük olursa o kadar iyi bir ram bulabilirsen alabilirsin marka farketmez tabii bilinmedik bir marka olmamalı. Ram fiyatları bu dönemde aşırı pahalı ve daha da pahalanacaak diyorlar bir an önce almanı tavsiye ederim (Burası da 15 bin ile 20 bin arasında değişir)
SSD: 1TB MLD M500 MLD22M500P21-1000 (4 bin ile 5 bin arası)

Bunları önerebilirim.
Hocam hemen almayacağım inşallah fiyatları artmaz çok fazla cevabiniz için teşekkürler

Hocam hemen almayacağım inşallah fiyatları artmaz çok fazla cevabiniz için teşekkürler
Ram ve SSD'de çok fazla artış olacak deniyor maalesef ne kadar erken olursa o kadar iyi. Ekran kartlarına da artış gelecek deniyor ekran kartları da bellek tuttuğu için bellek ürünlerinde genel bir artış olacak deniyor. Rica ederim hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı