Merhaba. Sosyal medyanın her tarafında birbirinden bağımsız bilgiler dönüyor. En çok karşılaştığım ise kabine toplantısı olacağı ve bir ihtimal uzaktan eğitime geçilebileceği. Sizce geçilmeli mi? Benim fikrim geçilmesi yönünde.
Tedbir alınmadığı için deprem her yerde tehlikeli. Okulda hazırlı olabilecek miyiz? En azından evde belirli bölgelerde çantalar bırakarak bir nevi de olsa önlem alınıyor. Ayrıca çoğu insanın psikolojisi mahvoldu geceleri deprem olur diye uyuyamıyor ve sabah da uykusuz okula gidiyor. Acaba deprem olsa evdekilere bir şey olur mu düşüncesi yaşayanlar da var. Yurtdışındaki eğitim bakanları bile okulların kapatılmasını önerirken bizim hala inatla açmaya çalışmamış çok acınası.
Uzaktan eğitim isteyenler sadece "uzaktan" kısmıyla ilgileniyor. Eğitim ile alakaları bile yok, evde bütün gün oyun oynarım zaten uzaktan eğitim kolayca sınıfı geçerim kafasındalar. Uzaktan eğitim için bir sebep de yok.
Şuan geçilmez niye çünkü bizim başımızdakiler önlem almak yerine olduktan sonra yapıyor. Muhtemelen önümüzdeki 1-2 ay içerisinde 7 büyüklüğü veya üstünde bir deprem olursa okulları kaparlar daha da açmazlar. Kapanmalı çünkü gördüğümüz gibi en az deprem riski olan bölgelerde bile çok hafif denilmeyecek şiddette depremler oldu. Ayrıca beklenen 3-4 tane 7 ve üstü büyüklükte deprem var.
Tedbir alınmadığı için deprem her yerde tehlikeli. Okulda hazırlı olabilecek miyiz? En azından evde belirli bölgelerde çantalar bırakarak bir nevi de olsa önlem alınıyor. Ayrıca çoğu insanın psikolojisi mahvoldu geceleri deprem olur diye uyuyamıyor ve sabah da uykusuz okula gidiyor. Acaba deprem olsa evdekilere bir şey olur mu düşüncesi yaşayanlar da var. Yurtdışındaki eğitim bakanları bile okulların kapatılmasını önerirken bizim hala inatla açmaya çalışmamış çok acınası.
Çoğu öğrenci depreme evde yakalanırsa daha beter olur. Okullar çoğu öğrencinin evinden daha sağlam. Deprem ile alakalı bir konu değil, iki deprem oldu hemen uzaktan eğitim yapalım okula gitmeyelim. Zoom derslerine kaç kişi giriyordu, hadi sen girdin, ben girdim, geri kalanı nerede ? İnternet sıkıntısı yaşayanlar konulardan geri kalacak. Öğretmenler desen çoğu teknoloji cahili, iki öğrenci alayım dersi başlatayım diye kurcalarken saatler geçiyor. Ben depremden korkuyorum okula gitmek de istemiyorum diyen açığa geçsin, okullar çoğu öğrencinin evinden daha sağlam.
Bu mantığa göre okulların sonsuza dek kapatılması lazım, Türkiye çok riskli bir deprem ülkesi, her an büyük bir deprem olabilir ve bu risk milyonlarca yıl devam edecek. Hayat devam ediyor, bir deprem yüzünden böyle ciddi bir karar verilemez.