70 ilde okullar uzaktan eğitime geçer mi?

Açıkçası sondaki cümlenize çok katılıyorum benim arkadaşların evlerine gitmedim ama önlerinden falan geçtim ve çoğunun evi eski ve bir 6 veya üstü depremde ölecekler ya da yaşayacaklar.

Yaklaşık 200bin kişi yurtlara yerleştirilmiş, şu anda çadır koşullarını düşünürsek KYK yurtları çok daha iyi durumda, üniversiteler uzaktan egitime daha kolay adapte oluyor.

Sarayi acsinlar? Kac bin oda var? O da mi olmadi? Kamu kurumlarini acsinlar? Ogrencinin yurdundan ne istiyorlar? Gencler o odalarda kalmak icin binlerce lira borca girdiler. Okumalarini istemiyorlar genclerin. Bu kadar basit.

Okullarda 800'den fazla kişi olabiliyor. Bu iş oyun değil. Ya evinden sağlam değilse ne olacak? İstanbul'da 93 okul tahliye edildi mesela. Başka illerde varsa sağlam olmayan okullar. Şahsen benim evimin çoğu okuldan daha sağlam olduğunu düşünüyorum.. Ama diğer konuda haklısın.

Sarayi acsinlar? Kac bin oda var? O da mi olmadi? Kamu kurumlarini acsinlar? Ogrencinin yurdundan ne istiyorlar? Gencler o odalarda kalmak icin binlerce lira borca girdiler. Okumalarini istemiyorlar genclerin. Bu kadar basit.

Hocam o konulara hiç girmiyorum, belki de anlık bir karardı aceleci davranılmis olabilir, kamu kurumlarının yeterli olmadığı da düşünülmüş olabilir ama neticede hatrı sayılır insan kalıyor şu an yurtlarda.

Okullar herkesin evinden sağlam demedim, çoğu öğrencinin evinden sağlam dedim. Evler tamamen rezil durumda. Benim evim de gayet sağlam ama okulum da. Ama bazı arkadaşlarımın evleri ilk depremde yıkılacak derece. En iyi senaryo muhtemelen okul olur diye düşünüyorum. Okul yıkılır benim evim yıkılmaz ama depremden korkuyorum diyenler açığa geçebilir. Uzaktan eğitimin evde oturup oyun oynamak isteyenler dışında hiçbir artısı yok.

Haklısınız eğitim daha önemli öğrencilerin psikolojisi ve canından.

Çözüm okulu mu kapatmak? Çok basit düşünüyorsunuz, o mantıkla insanların işyerleri de tehlikeli kimse çalışmasın devlet baksın herkese.

Uzaktan eğitim olayına katılıyorum hocam. Bu arada profiliniz yakıyor.

Aptal "Zoom'u" istemiyorum. Ne olduğu belli olmayan Google'dan farksız. Burada pingden oyun oynanmıyor. 300ms gitsin ders işlesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…