70 olan netler nasıl yükseltilir?

Tanemm

Picopat
Daha fazla  
Netlerim bu sıralar hep 65 70 75 bandında geliyor. Hedefim 90 net asla artmıyor. Verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi dersten kaç net yapıyorsun (matematiği ayrı, geometriyi ayrı, paragrafı ayrı, dil bilgisini ayrı yaz), günde ne kadar ders çalışıyorsun, ne kadar çalışabilirsin, hangi derslerden hangi konuları bitirdin, bu konuları hangi kaynaklardan çözdün, hangi kaynaklardan (Youtube, dershane, okul vb.) dinledin, AYT'de ne seviyedesin sorularını cevaplarsan yardımcı olabilirim.

Geometriye asıl. Sayısalcıysan Türkçe'den dil bilgisi sorularını kaçırmamaya özen göster. Eşit ağırlıkçıysan Fen çalışmaya özen göster. Sayısalcıysan yine Sosyal çalışmaya ağırlık ver.

Hangi dersten kaç net yaptığını söylemen lazım ki biz de sana şuna veya buna ağırlık vermen gerek diyebilelim hocam. Ama baştan söyleyeyim 30üstü Türkçeyi bir kere kesinlikle oturtman gerekiyor o altın kural gibi bir şeydir hocam. Bunun dilci sözelci, sayısalcı olmakla alakası yok. Türkçe yani bu. Hızlı okuyup anlaman gerekiyor. Türkçe için verebileceğim tavsiye; 40soruyu 1 saatin altında bitir.

İkinize de ortak cevap vereceğim.
Türkçede 30-35 bandındayım mezun senem oldugu için Türkçe üzerinde çok yogunlasmıyorum cunku gecen sene zaten bir sürü kitap bir sürü deneme çözdüğüm için bu seviyeye yaz sonrası cıkmamda sorun olmadı dil bilgisi genelde full geliyor konu eksiğim yok ama tabii deneme eğer aşırı zor olursa 1 2 yanlışım oluyor son denemede 30 geldi mesela.

Matematikte 25-30 bandındayım bu aralıkta geliyor matematikte cogu yanlışım problemlerden geliyor problemler adına öyle bir kamp falan izlemedim. Gecen sene yapamıyorum diye geometriyi eledim ve bu sene her gun en azından 1 test bile olsa çözüyorum ama hiç full yapmadım dershaneye gidiyorum Max 6 gordum geometride son deneme 25 geldi.

Sosyalde genelde 10-15 geliyor tarihte sıkıntılarım var yorum sorsalar bile bir yerlerde hata yapıyorum sanırım bazen felsefeden de kacıyor son deneme işte 13 geldi.

Fende ise sadece biyolojiyi bitirdim kimya ve fizikten de gecen seneki bildiklerimden birkaç şey geliyor ama düşük onlara özel olarak başlayacağım bu hafta.

Günde çalışma süresi tutmuyorum çünkü günüm şöyle geçiyor.
06.00 uyanış.
09.00'a kadar ders calısma ve 9 da dershane.
13.00 dersler bitiyor.
14.00 mola bitiyor.
20.30 kütüphane etütüne kalıyoruz
21.00 yemek falan.
22.00 spordan gelişim

Ama artık bu dershanedeki kütüphane etütlerine falan kalmamayı dusunuyorum millet kütüphanesine gideceğim

Türkçe çalışmıyorum deneme üzerinden gidiyorum
Matematik analizlere göre konu çalışıyorum.
Sosyalde aklıma gelirse bir tık salıyorum onu. (yanlış oldugunun farkındayım ama feni bitirmek istiyorum once)
Fende de dediğim gibi biyoloji bitti kimyadan devam edeceğim.

Çözdüğüm kaynaklar.
Türkçe limit denemesi.
Matematik 3D Bilgi Sarmal karışık gidiyorum AYT'de daha düzenli TYT de denemeye göre
TYT Sosyal için çözmüyorum bu sene EA geçtiğim için AYT çalışıyorum.
Biyoloji için biyotik bitirdim şimdi denemelerine geçtim.

AYT'de en son matematik 20 sözelci kısmı toplam 25 civarı gelmişti (düşük oldugunun farkındayım ama dediğim gibi eaya yeni geçtim konulara yavas yavas geçiyorum)
Matematikte dershanede türeve atladığımız için türevdeyim
Edebiyatta divandayım.
Coğrafyada ekonomik faaliyetlerden.
Tarihe başlayamadım.

Tüm sorularınıza cevap verdim umarım yardımcı olursunuz <3

Biyoloji bitti kimyadan başlayacağım hocam EA'yım.

Baştan başlıyorum:

- AŞAMA 1 -
Paragraf: AYT toparlanınca çalışılacak. Şimdilik haftada bir genel TYT, bir tane de Türkçe denemesi yeterli.

Dil Bilgisi: Genelde tam geliyorsa yeterli, çalışılmayacak. Her şey biterse bir kamp izlenir, bir soru bankası bitirilir ancak gerek yok.

TYT Matematik: Bir soru bankası al, Mert Hoca veya Eyüp B'yi aç. Problemler harici ne yapamıyorsan sadece oralara tam çalış. Problemlere AYT Mat'tan sonra döneceğiz.

TYT Geometri: Acilen Mert Hoca veya Eyüp B'den bitir, bir soru bankası çözmeye çalış. Geometrisiz bir gün bile geçirme.

Sosyal: Bilgim yok.

Fen: Acilen her dersten bir Youtube kampı bitir. Fizikte Özcan Aykın, kimyada Benim Hocam, biyolojide Dr Biyoloji kullanabilirsin. İlerleyen süreçte unutacağın noktalar olacağı için not almayı unutma.

AYT Matematik: Acilen Mert Hoca veya Eyüp B'den bitir. Vaktin varsa tüm Apotemi'leri çöz, yoksa Orijinal çöz.

AYT Geometri: TYT Geometri ile aynı müfredata sahip, vaktin ve paran varsa Orijinal'in temel kavramlarını, üçgen ve çokgenlerini, katı cisimlerini; Karekök'ün daire ve çemberini; Apotemi'nin analitiğini çöz.

AYT Sözel: Bilgim yok.

-GEÇİŞ AŞAMASI-
Eğer AYT matematiği 35+ yaptıysan, TYT fen 15-17 bandını aştıysa, TYT geometri 6-7 bandını aştıysa, TYT matematik'te problemler harici soru kaçırmıyorsan diğer aşamaya geç.

-AŞAMA 2-
Türkçe: Türkçe deneme al, 40 dakikada 50 soru gibi aralıksız uzun soru çözmeye alış. Ne kadar sık yaparsan o kadar iyi.

TYT Matematik: Sadece problemleri kalmıştı, Apotemi Problemler'i hızlıca TYT Türkçe gibi çöz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…