Soruda paylaştığım arkadaşın önerdiği PSU'DAN bahsediyorsunuz her halde ? Ryzen 5 2500/3600 ne kadar PSU ister ?
PSU'a baktım ve yanlış görmediysem 2*12V kanalından 22+28 Amper veriyor.

Tek kanal 12V PSU alma taraftarıyım. Bu model PSU ile ilgili bilgim yok ancak Be Quiet! kaliteli bir markadır. Sorunuza gelirsek; R5 3600 ve 2070 için kaliteli 500W bile yeterlidir. Ne olur ne olmaz diye güzel sistem dizerken tölerans bırakıyoruz. Bronze sertifikalı sorunsuz bir 600W fazlasıyla yeterli olacaktır. FSP/Seasonic markaları çok kalitelidir bakmanızı öneririm. Veya F/P olması açısından Thermaltake bakabilirsiniz. Smart RGB 600W diye bir PSU'su var 400TL'den ucuz. Sorun yaşayan gördüğümü hatırlamıyorum.

Sadece şu anki sistemi ucu ucuna kurtaracak kadar düşük almanızı önermem. İleride ne gibi bir güncelleme yaparsınız belli olmuyor. Bu yüzden minimum 650W diyorum. 700 750W belki daha bile iyi olabilir. Şu an 650W kullanıyorum yeni PSU alırsam 700 750W düşünüyorum.

Ses konusunda kullanıp memnun olanların yorumlarını dinlemek lazım.

Ben PSU alırsam şu 3'ünden birini düşünüyorum.

Ses yapıyor diyen de var aşırı memnun olan da Bir ara 450 liraya kadar inmişti.
__________________________________________________________________________________________

İndirim gelse aslında bu baya iyi Bütçe varsa belki değerlendirebilirsiniz.
__________________________________________________________________________________________

Şu an 8 senelik High Power kullanıyorum. Memnunum ama biraz ses yapmaya başladı bu da benim hatamdan kaynaklanıyor olmalı Pek üst seviyede olmasa bile yine de aklımın ucunda

Şöyle bir liste var ne kadar gerçekçi bilemiyorum.

Yıllar geçip bileşenler geliştikçe enerji tüketimi de artar diye düşünüyorum, yanlış mı ?
Yanlış. Yıllar geçtikçe performans artıyor ama enerji tüketimi düşüyor.
Sizin mantıkla şuan ekran kartlarının 100° de çalışması gerekir ama 80°yi geçmiyorlar. Bunun sebebi eski kartlar 28Nm iken şimdikiler 7nanometre. 28 nanometre hem büyük hem çok enerji tüketiyor hem de ısınıyor. 7 nanometre hem daha performanslı hem daha az ısınıyor hem de az enerji tüketiyor.

Yıllar geçip bileşenler geliştikçe enerji tüketimi de artar diye düşünüyorum, yanlış mı?
Şirketler zaten Watt başına performansı artırmaya çalışmaktalar. 5 yıl sonra bugün ile aynı güçte bir benzer kart muhtemelen yarıya yakın güç tüketecektir. Aynı mantıkla bugün sisteminize taktığınız 200W bir ekran kartının gücü 5 yıl sonraki muadil TDP'e sahip bir kart 2 kata kadar daha güçlü olabilir.

Hocam monitör PSU'dan güç almaz direk prize takılır. 600W sisteminize Bronze olmasa bile yeterli merak etmeyin. 80+ yazsın bilindik olsun yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…