700 bin TL'ye kadar araç tavsiyesi

graphic

Kilopat
Merhaba, ilk arabamı 2 yıl önce satmıştım bu 2. kullanacağım araç olacak, biraz tavsiyelerinize ihtiyacım var fakat cevap veren arkadaşlar karambole ve o aracın detayını bilmeden yazmazsa sevinirim, keza sizler gibilerin tavsiyeleri doğrultusunda yöneleceğim bu modellere.

• Maksimum bütçe: 700 bin TL.
  • İlk öncelikle kesinlikle otomatik istiyorum manuel kullanıyorum ama artık bıktım zevki batsın :)
  • Otomatik olacağı için bazı şanzımanların kronik diye tabir edilen sorunları var bunu herkes biliyor DSG sorunu bu şanzımanı kullanan araç almayı düşünmüyorum.
Yok efendim şans bakımlarını yaparsan sorun olmaz vs. Gibi şeyler söylemeyin var olan bir şey var ortada...
  • Kesinlikle 10 yaşını geçmemiş bir araç istiyorum.
  • Kesinlikle hatchback olmalı.
  • Hızlı gitsin bastığında uçsun gibi arabalar istemiyorum.
  • Her zaman her yerde istisnasız gördüğün bir araba vardır Clio :) gibi araç kesinlikle olmasın istiyorum.

Tavsiyeleriniz var mı?

Üstünde durduğum model: Peugeot 308 - 2014 2017 arası...

Son düzenleyen: Moderatör:
Opel Astra bakılabilir. Gerek malzeme kalitesi konusunda gerek yol tutuşu konusunda bence bu bütçede alınabilecek en iyi araçlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Tabii bu bütçede ne kadar temizi bulunabilir tam kestiremiyorum ancak aklınızda bulunsun.

Merhaba, ilk arabamı 2 yıl önce satmıştım bu 2. kullanacağım araç olacak, biraz tavsiyelerinize ihtiyacım var fakat cevap veren arkadaşlar karambole ve o aracın detayını bilmeden yazmazsa sevinirim, keza sizler gibilerin tavsiyeleri doğrultusunda yöneleceğim bu modellere.

• Maksimum bütçe: 700 bin TL.
  • İlk öncelikle kesinlikle otomatik istiyorum manuel kullanıyorum ama artık bıktım zevki batsın :)
  • Otomatik olacağı için bazı şanzımanların kronik diye tabir edilen sorunları var bunu herkes biliyor DSG sorunu bu şanzımanı kullanan araç almayı düşünmüyorum.
Yok efendim şans bakımlarını yaparsan sorun olmaz vs. Gibi şeyler söylemeyin var olan bir şey var ortada...
  • Kesinlikle 10 yaşını geçmemiş bir araç istiyorum.
  • Kesinlikle hatchback olmalı.
  • Hızlı gitsin bastığında uçsun gibi arabalar istemiyorum.
  • Her zaman her yerde istisnasız gördüğün bir araba vardır Clio :) gibi araç kesinlikle olmasın istiyorum.

Tavsiyeleriniz var mı?

Üstünde durduğum model: Peugeot 308 - 2014 2017 arası...

Fd6 Honda Civic bakardım başka da bakmazdım. Opel'in Ford'un kavrama problemleriyle uğraşamam Peugeot alırsanız sadece şanzımanıyla değil bütün parçalarıyla sanayide uğraşırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
FD6 Honda Civic bakardım başka da bakmazdım. Opel'in Ford'un kavrama problemleriyle uğraşamam Peugeot alırsanız sadece şanzımanıyla değil bütün parçalarıyla sanayide uğraşırsınız.

Arkadaşlar herkesin cevabı için teşekkür ediyorum, Peugeot sanayi konusunda ciddi misiniz? Yani sonuçta eski birçok eski bir model değil, DSG değil, kronik diye tabir edilen bir sorunu yok bu kanıya nereden vardınız biraz açıklar mısınız?

Merhaba. Öncelikle şimdiden güzel günlerde kullanın. Otomatik ve sorunsuz araçlar olarak düşünürseniz skala belirleniyor aslında. Astra güzel bir araba diğer arkadaşlarda yazmışlar fakat 1.4 turbosundan uzak durun bence kronik sorunları fazlaca var. 1.6 atmosferikte de lpg de subap eritiyor, çelik subap işlemi yapılmış mı öğrenmenizi tavsiye ederim alırken. Dizel astra daha sorunsuz ama daha pahalı. Corolla sedan olduğu için eleniyor fakat Toyota auris otomatiklere bakabilirsiniz sorunsuzdur. Honda da hatcback olarak bence rakip yok. Onun dışında temiz bir otomatik fiesta da bakabilirsiniz. Ben olsam aurise öncelik veririm segmenti farklı olduğu için. Clioyu da zaten elemişsiniz. Örnek bir auris ilanı bırakıyorum aşağıya. Her ikinkasaya da bakabilirsiniz temizlik boya değişen durumuna göre.

Arkadaşlar herkesin cevabı için teşekkür ediyorum, Peugeot sanayi konusunda ciddi misiniz? Yani sonuçta eski birçok eski bir model değil, DSG değil, kronik diye tabir edilen bir sorunu yok bu kanıya nereden vardınız biraz açıklar mısınız?

Fransız arabaları özellikle psa geçmiş arabalarına da bakarsanız elektronik anlamda kroniği çok şu an bazıları tasarımını beğendiği üçin artık o sorunlar çözüldü diye kendilerini avutsalarda firima hala aynı işçiliğe, kaliteye hiç özen göstermiyorlar. Sıfır psa araç alın kaputu açtığınızda maliyetten kaçmak için podyeleri astarlı görürsünüz kapı içleri vs. boyasız olarak gelebiliyor. Sosyal medya fenomenleri tarafından şişirilen araçlar genel olarak. Düşük bütçede Japon iyidir. Bütçem 1.5-2m deseydiniz Alman daha iyi olurdu.

Japon veya Kore arabaları tork ve CVT(Nissan hariç) şanzıman almaya çalışın. Yıla göre şanzımanlarda değişebilir bunu unutmayın mesela bende accent blue var 2015'e kadar tork sonrası dct şanzımandır.

Japon veya Kore arabaları tork ve CVT(Nissan hariç) şanzıman almaya çalışın. Yıla göre şanzımanlarda değişebilir bunu unutmayın mesela bende accent blue var 2015'e kadar tork sonrası dct şanzımandır.

Neden Nissan hariç? Nissan juke 1.6 CVT modelini almayı düşünüyorum aydınlatırsan sevinirim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı