700 TL ikinci el sistem toplama

Bütçe
700

Manisentez

Hectopat
Herkese selamlar. Dizüstü bilgisayarım dün bozuldu. System Config hatası veriyor. Zaten sorun yaşıyordum ve şimdi ikinci el, iyi kötü işimi görecek bir kasa almaya karar verdim çünkü laptoplar hiç tatmin edici hızda değil. Zira ev dışında kullanmıyorum.

Şimdi pek bilgim hatta hiç bilgim olmadığını belirtmeliyim. Yalnızca oradan buradan öğrenmeye çalıştığım kadar yazacağım. Birincil amaç oyun asla değil lakin oynatırsa oynarım. Şöyle bir kasa sizce nasıl olur?

i3 2. veya 3 nesil (300 lira altına bulunuyor.)
9600, R7 240/250 veya HD 4650 (300 lira ve altına bulunuyor.)
Anakart ne kullanmam gerekir? Minimum 300 liraya buldum sarı sitede fakat uygun mudur bilemedim.

Elimde bulunanlar;
  • SSD: James Donkey 120 ya da 128
  • RAM: G.Skill 2*2 DDR3
  • Ekran kartı var. Tam okunmuyor ve çalışır durumda mi bilmiyorum yok.
  • Kasam var.
  • 2 tane anakart
Çalışır durumda mı ve hangi ürün bilmiyorum.

İkisinin içinde fan ve RAM var ikisi çift slotlu. Yukarıdaki RAM ile anakart üstündekiler ayrıdır. Bu RAM'ler kaçlık bilmiyorum. Ayrıca fanların içinde işlemciye benzeyen bir ufaklık gördüm.

Bir de arkadaşım i5-720 2.66 LGA1156 işlemcim var demisti. Bu iyi midir?

Bu kadar parçadan bir kasa çıkar diye umuyorum. Hatta satılırsa para eklemek gerekmezse muazzam olur. Olmazsa maksimum 600 700 lira daha ekleyebilirim. Klavye mouse var. Monitör alırım o kadar.

Bu kasa 2010 yılına kadar kullanıldı. Sonrasında hiç açılmadı. Ekran kartında yazanlar: 1550 256m Der AGP VGA / DVI-I.

Vakit ayıranlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı