Selam arkadaşlar.2008-2009 yıllarında tecrübesizlikle aldığım bilgisayarım artık ömrünü bitirdi. Yeni bir bilgisayar alacak param da yok en azından şimdilik. Yaklaşık 600-700 TL'ye pc mi olabildiğince düzeltmek istiyorum. Kullanma at artık diyenler de olabilir. Technopat videolarından ve geçmişteki bilgilerimden kendimce bir liste yaptım. Yorumlarsanız, tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim.
Sistemim:
Ortalama, yeterli bir tane CPU Fanım var adını unuttum ama kırmızı bir şey kendim takmıştım sonradan.
Elim bollaşınca yeni alacağım parçaların üzerine yeni bir sistem kurabilmek için, o doğrultuda parçalar seçtim.
Almayı düşündüğüm parçalar:
Sapphire R7 250 Gddr3 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Zalman Zm600-Lx Dual Forward Serisi 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
Everest 707Bk Cavalier Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
Biliyorum Anakart ve İşlemci Düşük kalacak ama. Param olunca anakart ve işlemciyi değiştirsem de bu parçaların üzerine yeni bir sistem kurmuş gibi olurum işte. Böyle düşündüm. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada işlemciye overclock yapamıyorum anakartımdan dolayı. Overclock yazılımlarıyla belki biraz açabilirim şu an 2.19 ghz :/ yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum. Pek bilgili ve tecrübeli değilim bu işlerde
.
Sistemim:
- Dual core amd athlon 64 x2 4200+ işlemci
- 250 gb samsung 16mb cache 7200 rpm HDD (S.M.A.R.T hatası veriyor. Kullanma artık diye yalvarıyor galiba)
- Palit Nvidia GeForce 9400 GT Ekran kartı (Çok ısınıyor,boştayken bile 60'C. Zaten küçücük bi fanı var :/
- 300W Güç kaynağı (Aidata yazıyor üzerinde,aidata mı üretti bilmiyorum)
- Micro Atx kasa ve MSI MS-7367 Anakart
- Kingston Hyperx 1066 mhz 2GB x2 Ram (Top. 4gb)
Ortalama, yeterli bir tane CPU Fanım var adını unuttum ama kırmızı bir şey kendim takmıştım sonradan.
Elim bollaşınca yeni alacağım parçaların üzerine yeni bir sistem kurabilmek için, o doğrultuda parçalar seçtim.
Almayı düşündüğüm parçalar:
Sapphire R7 250 Gddr3 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Zalman Zm600-Lx Dual Forward Serisi 600W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
Everest 707Bk Cavalier Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Wd 3.5" 1Tb Caviar Blue Sata 3.0 7200Rpm 64Mb Cache Harddisk - Vatan Bilgisayar
Biliyorum Anakart ve İşlemci Düşük kalacak ama. Param olunca anakart ve işlemciyi değiştirsem de bu parçaların üzerine yeni bir sistem kurmuş gibi olurum işte. Böyle düşündüm. Yorumlarınızı bekliyorum.
Bu arada işlemciye overclock yapamıyorum anakartımdan dolayı. Overclock yazılımlarıyla belki biraz açabilirim şu an 2.19 ghz :/ yorumlarınızı yardımlarınızı bekliyorum. Pek bilgili ve tecrübeli değilim bu işlerde
Son düzenleyen: Moderatör: