Arkadaşlar selam, ben ekran kartı almıştım. XFX Merc 319 RX 6900 XT. Güzel kullanıyordum. Oyuna girdiğimde çok yüksek ses çıkarmaya başlıyordu. Performansı çok iyiydi ama sesi çok yüksekti, araba motoru gibi adeta. Sonra fark ettim ki bu ses güç kaynağından çıkıyormuş. Çok fazla watt çektiği için ekran kartı, elimdeki PSU 700W. Ben de undervolt yaptım, fark etmedi pek. Oyunları 60 FPS limitleyince ekran kartı 170W-180W çekmeye başladığında sesi azaldı, normal tıkırında çalışmaya başladı. Bu sesi engellemek için ne yapabilirim? Çünkü 60 FPS oyun oynamak istemiyorum. Monitörüm 240 Hz, 60 FPS kötü geliyor gözüme.
@xEraie, kablo olayına bir bakın, tek kablo ile bağlıysa yüksek akım nedeniyle PSU ısınıyor olabilir, iki kablo ile bağlıysa PSU içine bakmak lazım toz nedeniyle de ısınıyor olabilir.
O şekilde olması pek mümkün değil hocam. Zaten tek kanal mevcut güç kaynağında. Ayrıca Termistör genelde doğrultucuların olduğu soğutucuya bağlanıyor. Yani kanallardan bağımsız. Belki kablonun bağlatı yerleri dolaylı olarak arttırabilir ama pek sanmam.
Muhtemelen güç kaynağının ya fanı sorunlu ya da artık bakım vakti gelmiş. Toz temizliği yapılırsa iyi olur. Hatta gerekirse termal macun değişimide yapılabilir.
Onun o kadar etki edeceğini pek sanmıyorum hocam. PSU zaten bayağı eski bir model. Bana bakımsızlıktandır gibi geldi. Ama o yolun denenmeside iyi olur.
Reis kusura bakma ufak işlerim vardı bakamamıştım kasanın temizliğe ihtiyacı var da PSU temizliği zor ve genelde korkutuyor bozacağım diye iki farklı kablo ile bağlı.
Reis kusura bakma ufak işlerim vardı bakamamıştım kasanın temizliğe ihtiyacı var da PSU temizliği zor ve genelde korkutuyor bozacağım diye iki farklı kablo ile bağlı.