7000-7500 arası bir sistem toplamaya çalışıyorum. Fiyatlar birkaç ay öncesine göre bile ciddi oranda artışlar gösteriyor. Ekstra vergiler vs önümü göremez oldum. Doların da düşeceği yok gibi bu işi artık bu hafta bitirmeyi düşünüyorum.
Kendi çapımda 1 hafta gibi bir süredir araştırma yapıp aşağıdaki sistemi toplama kararı aldım. Sizin değerli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Toplamayı düşündüğüm bileşenler, alacağım siteler ve ufak tefek yorumlarım aşağıdaki gibidir.
GPU - 2.429 TL MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
(En çok kıvrandığım bileşen ekran kartıydı. RTX 2060 ile bunun arasında cok kaldım. Aradaki performans farkı 1000 liraya değer mi bilmiyorum. Ekstra soğutma ve malzeme kalitesi farkı da var. O fiyatlara MSI, ASUS benzeri firmaların kartlarını bulamıyoruz maalesef)
CPU - 1.471 TL AMD Ryzen 5 3600 3, 6GHz 35MB cache soket AM4
(Ryzen 7 3700X bütçemi biraz zorlar gibi. 3600X ile 3600 arasında neredeyse fark yok. 300 TL gibi bir fiyat farkı verip almaya değer görmedim. 3600 en mantıklı seçim gibi geldi.)
Case - 1.129 TL Corsair iCUE 465X RGB temperli cam mid Tower ATX
(Kasa bu sisteme göre biraz lüx kaçmış olabilir. Ama içerisinde kullanılan 3XLL120mm fan + kontrol ünitesi sadece 600-700 TL civarı. Onları extradan satın alıp başka bir kasaya monte etmek hem zaman hem maddiyat kaybı olarak gördüm. Aynı zamanda ilerisi için de çelik yapısı vs ile sağlam bir kasa oldugunu gözlemledim.)
AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz AM4 35 MB Cache 65 W Box İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
En özel fiyatlı gaming bilgisayarlar, kampanyalı ürünler, bilgisayar toplama, ekran kartı, RAM, SSD ve tüm bilgisayar bileşenlerinin en doğru adresi...
High Power Performance GD 600W 80+ Gold 50A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı Masaüstü Bilgisayarınız için 600W 80+ Gold Verimliliğinde İdeal Güç Kaynağı 600W 80+ Gold Güç Kaynağı ile Güç Derdine Son! High Power; Nvidia GeForce RTX 2080, AMD RX Vega 64 gibi yeni nesil ekran...
www.teknobiyotik.com
Çok az aşmış olabilir ama performans farkı çok daha fazla.
Tek sorum kaldı. Herşey bütçemi bir şekilde aştı ve ileriyi düşünerek guncellemek zorunda kaldım. MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133MHz DDR4 soket AM4 ATX anakartım ileriyi düşününce biraz sönük mü kaldı acaba? x570 bi anakart almak daha mı mantıklı ?