7000-7500 TL Sistem Toplama

DogukanCetin

Centipat
Arkadaşlar herkese merhaba. Laptop alma planlarım varken fikrim değişti ve sistem toplamaya karar verdim.
Kasa için maksimum bütçem 7000-7500TL (monitör hariç) bandında ve sizlerin bilgilendirmenize ihtiyacım var. Benim aşağı yukarı şu şekilde olacak dediğim sistemin özellikleri ve fiyatlandırması aşağıdaki fotoğrafta var. Sizce neleri değiştirmeliyim çıkartmalı ya da eklemeliyim? Aynı zamanda Ryzen 3.nesil işlemcileri ve yeni ekran kartlarını da bekliyorum. 7 Temmuz'da ülkemizde direk satışa sunulur mu? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ryzen 7 2700X ne kadar gerekli ki? Bence değil. Ayriyeten Vatan'daki fiyatlar pahalı.

Yeni işlemcileri bekleyin daha sağlıklı bir karar verebilirsiniz.

7 Temmuz'da ülkemizde direk satışa sunulur mu?
Ne zaman satışa sunulur onunla alakalı bir şey söylenmedi. Bu yüzden bir şey söylemek mantıklı olmaz.

Ekran kartı olarak bunu: RTX 2060 Ventus
SSD olarak bunu: XPG SX8200 512GB Nvme

Yukarıdaki 2 bileşenle kendi paylaştığın parçaları değiştirmeni öneririm.
Ayrıca Ryzen 5 3600X işlemci öneririm. Daha performanslı bir sistem olur.

Müzik prodüksiyon işleriyle uğraşıyorum ve cpu ya çok fazla yükleniyor o yüzden ryzen 7 2700x daha iyi performans sağlar diye düşündüm ve haklısınız vatan bana da pahalı geldi önereceğiniz güvenilir bir yer var mı ?

15 Temmuza kadar beklemeyi düşünüyorum hem maddi anlamda hemde yeni nesil bileşenler için..

Yorum için teşekkürler tekrar bi gözden geçireceğim

Sinerji, İnventus, Bizdehesaplı, İncehesap, Teknolojipazar, Yukko diye uzayıp gider. Genellikle parça önerisi yaparken Akakçe üzerindeki yüksek puanlı satıcıları seçiyorum.

İlk başta belirtmediğin için direk oyun tabanlı sistem diye düşündüm. R7 2700X mantıklı olabilir.

Teşekkür ederim ben bunlardan gözüme kestirdiğim birinden tekrar toplama yapayım. Bu arada Msi b450 tomahawk anakartı tavsiye eder misiniz? Yeni nesil işlemcilerle uyumlu mudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…