7000-8000 TL laptop önerisi

Bluedad

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kardeşim için laptop alacağım. En geç 13 Şubatta sipariş vermemiz gerekiyor. Ancak problem şu; alınacak laptop bulamıyorum. Aslında MX330 ve üstü ekran kartlı, nispeten hafif bir öğrenci bilgisayarına ihtiyacımız var. Ancak bu özelliklere sahip laptoplar 7000-8000 TL civarında. Acer, Casper, HP, Thinkpad düşünmüyoruz. Seçeneklerde bir tek MSI modern 14 serisi kalıyor. O da dediğim gibi 8-9 bin TL. Şimdi bu durumda Windows laptop almak yerine 1000-2000 TL daha ekleyip M1 giriş model MacBook Air almak daha mantıklı mı olur? Bir türlü karar veremedik. Intel 11. nesil ile Ryzen 4000 serisi de hala daha yaygınlaşmadı. Bilgisayar ise Microsoft Office, teams ağırlıklı olarak bol bol makale okuma ve yazma için kullanılacak. Arada sırada League of Legends oynar kardeşim. Temel ihtiyaçlarımız bunlar. Bir de en az 5-6 sene sorunsuz kullanabilir olması gerekiyor. Sizce 13 şubata kadar güzel bir laptop modeli girmemesi durumunda Air almak mantıklı olur mu? Ayrıca kardeşim ilk kez uzun süreki laptop kullanacak. Windows’u az çok biliyor ama macOS’a alışması zor olur mu? Tavsiye ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam oyun oynayacaksa https://www.hepsiburada.com/hp-pavi...sayar-256g8ea-p-HBV00000YI0GI?magaza=Teknorya bunu alabilirsiniz

Tavsiye için teşekkür ederim ancak kesinlikle oyun laptopu düşünmüyoruz. Bize daha hafif ve ince bir laptop lazım. Esas amaç oyun değil. Windows cephesinden olursa ultrabook benzeri bir şeyler arıyoruz. Örneğin Dell Inspiron 5401 vardı. O tarz bir şey olabilirdi. Ama çok akıllı olduğumdan(!) Ryzen 4000 çıkar diye bekleye bekleye o laptop da tükendi gitti.

En büyük hatam Ryzen 4000 beklemek oldu. Şimdi de 11. nesil Intel varken 10. nesil almak pek mantıklı gelmiyor.

Bunlar nasıl?

Webcam yok diye biliyorum hocam. Webcamsiz laptop işimizi görmüyor maalesef.

Hocam aynı laptopu önermişiz . Bu arada çok ağır olmayan oyunları açar diye düşünüyorum.

Webcam yok diye biliyorum hocam. Webcam'siz laptop işimizi görmüyor maalesef.

Bu nasıl?

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum ama konuda tam ifade edemedim sorumu galiba özür dilerim. Ben hergün tüm bilgisayarlara bakıyorum. Yani vereceğiniz tavsiyelerdeki her laptopu gördüm. Temel olarak sorum şu; 13 şubata kadar eğer 11. nesil Intel bir modelin piyasaya çıkmaması, dolayısıyla 10. nesil i5-i7 bir bilgisayara 8000 TL para vermek mi yoksa o kadar para verdikten sonra 2 bin daha ekleyip M1 Air almak mı? Siz hangisini yapardınız? Kendinizce artıları ve eksilerini söyler misiniz?
Ekleme: Bu arada başlığı böyle açmamıştım anca fark ettim. Moderatör tavsiye gibi düzenlenmiş. Ben bütçeye göre laptop tavsiyesinden ziyade bu bütçelere M1 vs Windows kıyaslaması istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…