7000-8000 TL Sistem Toplama

Bütçe
7000-8000
Ekran kartı: (4200) Palit 2060 Super DUAL.
İşlemci: (1269) Intel Core i5 10400F.
Anakart: (581) MSI B460M-A Pro.
RAM: (335) Elinizdekinin aynısı Corsair RAM.
PSU: (585) FSP Hydro K 700W 80+ Bronze.
PSU alternatifi: (657) High Power 750W 80+ Bronze.
PSU alternatifi 2: (850) High Power 750W 80+ Gold.

Toplam fiyat: 6.970 TL.

SSD halihazırda bulunduğu için eklemedim. Ama tavsiyem Kioxia SSD'nin satılıp Samsung 860 Evo alınması. Tahminimce bu değişiklik de 150 TL tutacaktır. Eğer bu değişikliği yaparsanız da toplam fiyat 7.120 TL oluyor.

Elimde şuanda Cooler Master rs700 asabl3 700W PSU var ama nereden baksanız 10 yaşına girecek, fakat hiç sorun yaşamadım hala daha kullanıyorum bu kuracağım yeni sistemde de kullanabilir miyiz? Bütçeyi rahatlatmak için.

RAM’leri pek tavsiye etmiyorum iade etme şansınız varsa edin. Bunun dışında tavisye ettiklerim:

İşlemci:

Anakart:

Kasa:

Modelden modele değişiyor sanırım kalitesi.
Evet, modelden modele değişiyor. AHBC serisi giriş seviyesi iken Hydro K serisi (benim attığım) biraz daha orta seviye.
FSP nasıldır High Power'a göre?
Hocam öyle marka kıyaslaması yapılması pek mantıklı gelmiyor bana. High Power'ın Performance GD serisi FSP'nin AHBC serisinde göre çok daha iyidir örneğin. Buna ters örnekler de vardır ama.

FSP markasını duymadım. Ama High Power daha iyidir muhtemelen. Yanlışım varsa düzeltin.

Ayrıca şunu belirtmeyi unutmuşum sistemde kesinlikle OC yapmayı düşünüyorum bunun için uygun mudur dizilen sistemler?
10400F'ye O.C yapamazsınız. Palit 2060 Super'e de aslında OC yapabilirsiniz ancak soğutması o kadar iyi olmadığından dolayı ısınabilir. Kısacası O.C için çok elverişli bir sistem değil ancak O.C'ye gerek var mı?

FSP markasını duymadım. Ama High Power daha iyidir muhtemelen.
FSP genel olarak bir tık daha iyi diyebilirim ancak High Power da kötü değil kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…