Kardeşim şu gereksiz marka sevdanızı bir köşeye bırakın, zincirlerinizi kırın artık. Yemin ediyorum "INTEL İSTİYORUM AMA NEDEN BEN DE BİLMİYORUM" kafasında olmanızdan bıktım.
Böyle şeylerle karşılaşınca aynen şöyle oluyorum:
Yani "Size güveniyorum, ne yaparsanız yapın" desen zaten en kral sistemi dizeriz.
Kardeşim şu gereksiz marka sevdanızı bir köşeye bırakın, zincirlerinizi kırın artık. Yemin ediyorum "INTEL İSTİYORUM AMA NEDEN BEN DE BİLMİYORUM" kafasında olmanızdan bıktım.
Yani "Size güveniyorum, ne yaparsanız yapın" desen zaten en kral sistemi dizeriz.
AMD diyenlerin fikrine saygı duymadığımı söylemedim, ben sadece güvendiğim bugüne kadar bana sorun çıkartmayan bir marka varken yenisini denemek , risk almak istemiyorum. Zincir kırmaktan ziyade yıllar sonra rahatça oyun oynayacağım sağlam bir bütçe de var işin ucunda, bu nedenle risk almak istemiyorum.
İki marka da sorun çıkartmaz. Intel almak istersen sen bilirsin ama Ryzen varken Intel almak mantıklı gelmiyor. 4 çekirdekli i7 parasında 8 çekirdekli R7 alıyorsun ki bunlar Zen çekirdekleri Bulldozer değil.
OC olmadan oyunlarda hangisinin daha yüksek FPS değeri sunacağını kestiremiyorum internette izlediğim benchmark videolarında hep 7700K versiyonu önde gözüküyor ama GHZ olarak daha yüksek durumdayken böyle sanırım. Somut bir şekilde emin olabilsem onu tercih edicem mesela ekran kartında somut verilerle fikrimi sabitledim.
1 ay önce ryzen 1700x sistem topladım ekran kartım asus strix 1080. Bu sistemi almadan önce çok araştırdım hatta sırf onun için burada üyelik açtım ve bana da ryzen tavsiye edildi. Şuan çok memnunum hiç sıkıntı yaşamadım. 7700 kötü bir işlemci değil ama uzun vadeli ve yayın yapabilen bir sistem istiyorsan ryzen tercih et.
OC olmadan oyunlarda hangisinin daha yüksek FPS değeri sunacağını kestiremiyorum internette izlediğim benchmark videolarında hep 7700K versiyonu önde gözüküyor ama GHZ olarak daha yüksek durumdayken böyle sanırım. Somut bir şekilde emin olabilsem onu tercih edicem mesela ekran kartında somut verilerle fikrimi sabitledim.
FPS testlerinde 7700k daha yüksek fps veriyor çünkü tek çekirdek performansı yüksek 4-4.5GHz OC ile 4.8-5 azımsanacak birşey değil. Ancak aynısı i7 7700 için geçerli değil. 3.6-4.2 GHz ile tek çekirdekte pek performansı kalmıyor. Şöyle bir gerçek var yıllar geçtikçe sektör 4 çekirdekten 6-8 çekirdeğe kaymışken Ryzen işlemcilerin değeri daha iyi anlaşılacak. Zaten 150 Fps ile 155 Fps'in de pek bir farkı yok. Ancak zamanla işlemcinin gücü yetmeyip azar azar darboğaz yapmaya başlayınca 8 çekirdeğin değeri daha iyi anlaşılır. He ama Intel i7'nin bir adı var 7700k da ısınma şikayeti dışında güzel işlemci. Ancak k olmayan modeli için pek birşey söyleyemem ne 7700k'daki potansiyel ver nede Ryzen'deki fiyat performans . He tabi i5 7600k'dansa 7700 daha iyidir.
Peki güvendiğin markanın, İntel, aldığın modeli sıkıntı çıkarırsa ve Amd'ye yönelince de sıkıntı çıkarsa işlemci almayacak mısın? Hem yayın yapacağım diyorsun, Ryzen sana daha iyi bir performans verecektir.