7000 TL Mimara laptop önerisi

Umut GÖRGÜN

Centipat
Merhabalar arkadaşalar, ben mimarlık okuyorum. Kullanacagim programlar.
AutoCAD, Solid, Photoshop, 3dmax, SketchUp gibi.

Arada biraz da oyun oynamak istiyorum.

7000 TL'yi gecmeyecek laptop öneriniz var mi?

AMD'nin 4 nesil islemcili laptoplarini beklemek mantikli mi sizce (Eylül'e kadar bekleyebilirim )

Mimarlık için işlemci ve RAM çok önemli olacağı için 4. nesil beklemek önemli.

Eylül ayına kadar bekleyip bütçeni arttırmanı öneririm. Çünkü 7.000 TL civarında artık orta-üst segment laptoplar bulunabiliyor. 10.000 TL civarında çok iyi laptoplar kullanabilirsiniz. Ayrıca ben de mimarım. Üniversiteyi şehir dışında okurken zorluk yaşatıyor ama masaüstü sistem öneriyorum. Sınıfımdaki herkes laptop kullanıyordu ve çektikleri eziyeti yaşadıkları sorunları görüyordum. Render alamıyorsunuz bir kere. Lumion gibi bir programda düzenleme yapmak ölüm gibi bir şey. Hele render almak saatler sürüyor. Ben grubumla birlikte tasarladığımız projeyi Lumion ile render alırken render başına 3-4 saniye harcarken, 10.000 TL ödenerek alınmış Monster laptoplar aynı renderi 15 dakikada aliyor. Bu sayede sınıfımda ve alt sınıflarda render vb. işler alarak para da kazandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…