7000 TL mönitör dahil PC toplama

@Zgrrs Ben şöyle bir şey topladım nasıl?Eki Görüntüle 321137
Gayet alınabilir bir sistem, o kasa hoşunuza gittiyse tabi ki alın fakat şöyle bir durum var kasa tercihi ile 200 TL gibi bir meblağı işlemciden kısarak yapıyorsunuz. Hem 2600X işlemcinin 2600 den daha iyi olan stok fanından ve doğal olarak çekirdek hızından fedakarlık ettiğiniz anlamına geliyor. Bellek ve Hdd yi farklı siteden ekleme sebebim ise monitöre ayırabileceğiniz bütçenin mümkün olduğunca yüksek kalmasını sağlamaktı.
Paylaştığım sistemde yeni çıkmış olan B450 anakartlardan haberdar değildim bunlardan kullanılabilir fakat çok araştırma şansım olmadı bu anakartları, sonuç olarak yeni teknoloji fiyat farkı az olanlara bakılabilir.

Son düzenleme:
Ya ben aslında kaliteli bir PSU ve kasam olsun istediğim için bu kasayı seçtim.

Ya ben aslında kaliteli bir PSU ve kasam olsun istediğim için bu kasayı seçtim.
Söylediğim gibi tercih sizin, paylaştığım kasayı kullanıyorum fakat ben kasa ve PSU ayrı olarak almıştım. Kasa, Kcas600W PSU ile birlikte geliyor. Bu PSU ile ilgili tavsiyeler olduğu için paylaşıyorum. Kasa çok mükemmel değil tabi ki penceresi cam değil plastik türünde bir malzeme ama en nihayetinde kenarda duruyor.
Ben Ryzen 2600x işlemci kullanıyorum, sistem toplandıktan sonra keşke kasayı başka bir şey alsaydım dedim fakat kötü olduğundan, işimi görmediğinden değil, seçenek çok ne alırsanız alın öbüründe aklınız kaldığından. Ama işlemci mi kasa mı deselerdi 2 kere düşünmeden işlemci derdim.
Bu benim sistemim ve neyi nasıl neden aldığım.
Birçok kez söyledim sadece benim anlattıklarım tavsiyelerimle yetinmeyin. Önemli olan en iyi sistemi ve içinize sinecek şekilde almak.

Bir kişiye anca bu kadar iyi niyetli ve güzel yardımcı olunabilir. Sizi tebrik ediyorum. Her daim böyle olmanız dileğiyle..
Konuyu dağıtmak istemiyorum ancak bu mesajın burada bulunmasını istedim. Kolaylıklar diliyorum.

Tesekkur ederim guzel dusunceleriniz icin.

Tesekkur ederim guzel dusunceleriniz icin.
Çok teşekkür ederim yardımların için PC'yi en yakın tarihte toplayacağım inşallah. Bir arkadaşım var o yardımcı olacak onu bekliyorum son halini buraya atarım.

Rica ederim, yalnız anakart da değişikliğe gitmek, fiyatların her gün arttığı göz önünde bulundurulunca sistemi de tekrar elden geçmek iyi olacak.

Sinerji sitesinden
AMD Ryzen 5 2600X = 1457 TL
Aerocool Aero 500 600W 80+ Bronze = 576 TL
Teknolojipazar sitesinden
Corsair Vengeance LPX 1x8GB 3000MHz = 490 TL x 2 Adet
MSI B450M PRO-VDH = 534 TL
1TB TOSHIBA P300 = 245 TL
Hepsiburada sitesinden
Galax Nvidia GeForce GTX 1060 EXOC 6GB =1860 TL
ya da
Gigabyte G1 Gaming Nvidia GeForce GTX 1060 6GB = 1965 TL
Seçeneklerinden biri seçilebilir. (Çıkışlarına bakın, özelliklerini gözden geçirin) Hatta Hepsiburada' ya güvenirseniz diğer donanımları da fiyat araştırması yapıp daha uyguna almaya çalışın.
Bu arada aynı şekilde, Nanokatalog sitesi konusunda kendi fikrinizi edinin tavsiye yapan diğer arkadaşların söylediği gibi daha iyi ekran kartına sahip bir sistem alma şansını göz ardı etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…