7000 tl monitör dahil bilgisayar toplama önerisi

Bütçe
7000

umutcan@home

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
7000 TL monitör de dahil olmak üzere bir bilgisayar toplayacağım. Normalde acelemiz yok hem zaten dolar bu seviyedeyken iyi bir PC toplamak zor. Şimdi diyelim ki dolar uzun bir süre böyle kalacak hatta yükselecek, ki şuan belki toplamak için uygun bir zaman bile olabilir gidişata bağlı olarak. Bana bu bütçeyle öneri sunabilir misiniz? Bilgisayarı çoğunlukla oyun ve programlama, bazen de video editleme/renderlama yapacağım. Tercihim Ryzen 3600 işlemci ve M.2 500 GB-1TB arası bir SSD. Ayrıca lütfen hazır toplama bilgisayar önermeyin, ilk defa toplayacağım zaten o yüzden parça parça atarsanız daha iyi olur.

Konu hakkında birden fazla başlık açılmıştır. Önceden açılan başlıkları inceleyebilirsin.

Konu hakkında birden fazla başlık açılmıştır. Önceden açılan başlıkları inceleyebilirsin.
Dolar bu seviyedeyken diğer başlıklarda ya bütçe çok az ya çok fazla yada direkt başlıklar eski, ayrıca baktıklarımın çoğunda Intel işlemci var ama ben AMD tercih ediyorum. Yani pekte durumuma uymuyorlar.

İlk defa toplaycağım, direk tak-çalıştır gibi bir şey istemiyordum. Ayrıca sizce de ekran kartının belleği az değil mi?
Bu fiyat segmentinde tek tek parça toplayarak bu ve türevi ekran kartları bulacaksınız. Nvidia tarafı da genelde daha pahalı. Bu yüzden sormuştum aslında hazır kasa istememe sebebinizi. Daha uyguna geliyor genelde.

Bu fiyat segmentinde tek tek parça toplayarak bu ve türevi ekran kartları bulacaksınız. Nvidia tarafı da genelde daha pahalı. Bu yüzden sormuştum aslında hazır kasa istememe sebebinizi. Daha uyguna geliyor genelde.
Biraz bakındım, İncehesap'da 200tl farkla MSI'ın 8gb'lık modelini buldum.
Sizce bu nasıl?

PCH F Class 1.0 [PC Hocası] | R5 1600 RX 5500 XT 8G 8GB DDR4 480GB SSD Gaming PC - incehesap.com B
U hazır sistem daha uyguna daha iyi bir ekran kartıyla gelecektir bir bakmanızı tavsiye ederim. Anakart olarak B450 çipsete sahip bir anakart seçin. İşlemci olarak Ryzen 5 3600, SSD olarak Toshiba OCZ RC500 500GB NVMe M.2 SSD Disk. 5451 TL gibi bir fiyata geliyor. Neredeyse 400 TL kar yapabiliyorsunuz.
Forumlarda okuduğum şeylerde genelde şunu görüyorum. "AMD ekran kartlarını MSI olarak almayın, XFX ve Sapphire tercih edin." diyorlar neden böyle hiçbir fikrim yok ama ben de MSI tercih etmemeye başladım nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…