7000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Makaleler
2
Yer
Salihli/Manisa
Daha fazla  
RX 5600XT'e çok fazla bakıyordum fakat AMD ekran kartlarında normalden fazla yazılım hatası vb. gördükten sonra RTX 2060 düşünmeye başladım. 7000 TL bütçem (monitör dahil) var, üzerine pek çıkamam. Düşündüğüm sistem şu:

Ekran kartı: RTX 2060(model önerisi olan varsa yazabilir.)
İşlemci: Ryzen 5 3600
RAM: 2x8 3200 MHz CL16, şu anlık bundan 2 tane almayı düşünüyorum.
Anakart: Gigabyte B450M S2H
SSD: Kingston A400 240 GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB

Kasa: Aerocool Aero One Frost
PSU: Corsair VS650
Monitör: 75 Hz düşünüyorum. IPS panel olursa iyi olur.

Üstteki yazdıklarımı alırsam 3522,35 TL tutuyor, ekran kartı ve monitöre 3477,64 TL kalıyor. Sizce düşündüğüm sistem iyi mi? RTX 2060 ve monitör önerilerinizi bekliyorum.
@Nisannn @UBerk

Son düzenleme:
5600XT kullanıyorum. En ufak bir problem yok. Eski sürümlerinde bazı kişiler problem yaşadım diyorlar, ne kadar doğru bilmiyorum. Yeni sürümde hiçbir problem yok. Özellikle kullandığım modelin soğutması muazzam. Max 55 dereceyi gördüm. Gönül rahatlığı ile öneriyorum.

RX 5600XT alacak olursam Sapphire Pulse modelini alırım. 3200 TL o karta vermek yerine RTX 2060 alırım hem bir tık daha performanslı hem Nvidia. Sorun yaşamayan birçok insan var fakat sorun yaşayan da bir o kadar var. Eğer RX 5600XT ile alakalı biraz daha olumlu yorum gelirse RX 5600XT alabilirim gelmezse RTX 2060 alacağım.

Son düzenleme:
Biliyorum uygun olmayacağını fakat bütçemden çıkamadığım için parçalardan kısmayıp monitörden kıstım daha iyi olmaz mı böyle?

İleride yükseltmeyi düşünüyorsanız mantıklı ama bunun yerine ekran kartından kısıp daha sonra onu yükseltmeyi de düşünebilirsiniz çünkü 75 Hz monitör ile neredeyse hiçbir oyunda RTX 2060'ın performansını tam olarak kullanamamış olacaksınız. Seçim sizin.

Hocam ileride yükseltme işi de çok zor olacak. 75hz monitör alsam, yetersiz kalsa, babama diyeceğim monitör istediğimi felan o da diyecek ki senin zaten monitörün var. Ki haklı da olur. Ondan dolayı sistemden kısıp monitöre para mı ayırsam diye düşünmeye başladım.

Ben ilk sistem aldırdım bu yaşta aileme. Sonra monitör aldırdım. Bahanen şu olacak ekran kartı çok iyi yeni monitör lazım bu eski.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…