7000 TL Monitör Hariç Sistem Toplama

qazad

Hectopat
Katılım
18 Eylül 2015
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun zamandır kullandığım laptop yakın zamanda anakartından çıkan sıkıntılar nedeniyle bozuldu ve uzun zamandır aklımda olan masaüstü bilgisayar alma planımın zamanını öne çekmiş oldu. Birkaç haftadır öylesine bakıyordum yeni sistemlere ama artık ciddi bir şekilde bakmanın vakti geldi. Özellikle de düşündüğüm parçalarla ilgili yorum almak için bu konuyu açıyorum.

Bu arada 7000'i ortalama bir sayı olarak koydum. Bu fiyatı biraz daha aşabilir ama çok fark etmeyecekse aşmamasını tercih ederim.

Öncelikle bu sitede tanıtılan ve incelemesi de yapılan ŞU sistemi gözüme kestirdim, üzerinde de birkaç değişiklik yaptım.
SSD olarak sistemdeki yerine Samsung 970 EVO Plus 250GB düşündüm. HDD için extra olarak Seagate Barracuda 2TB düşündüm (HDD sistemin fiyatına dahil değil, o ayrı olacak). Bunlara ek olarak eski laptoptaki SSD ve HDD de kullanılabilirse güzel bir katkı olur diye düşündüm. Kasa da yeteri kadar yer vardı, SSD çok da önemli değil ama HDD olursa ek 1TB çok işime yarar (evet biraz fazla depolama alanı gerekiyor). Laptoptakiler 2.5" ama bir şekilde masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor diye biliyorum. Hızları önemli değil, nadiren kullandığım bir depolama olarak kullanmayı planlıyorum.
Ekran kartını Radeon RX 5700 8GB olarak değiştirdim. Sistemde RTX 2060 Super vardı ama Benchmark testine bakıp %2 önde olduğunu görünce yaklaşık 1000 TL tasarruf etmek için yaptım değişi mi? Bu arada FreeSync uyumlu BU monitör de olduğu için belki daha iyi de olur diye düşündüm.

Yazdığım şeyler hakkında teorik bilgilere sahip olduğumu ve kısa bir araştırma sonucu ve birkaç tavsiye sonucu bunları düşündüğümü belirtmek isterim.
Pratikte bu sistem nasıl olur?
Herhangi bir uyumluluk sorunu olur mu?
"Böyle bir değişiklik yapsan daha iyi olur"
Gibi konularda tavsiye almak için buraya yazmak istedim.

Şunu kullanıyordum önceden.
"Son çıkan oyunları oynamam lazım" ya da "çok yüksek ayarlarda oynamam lazım" gibi şeyler pek önceliğim olmadı ama artık denemek istediğim oyunlar var. Bir de merak ettiğim oyunları neredeyse hepsi Low ayarlarda oynamak da istemiyorum artık :)
Önceden de Unity kullanıyordum ama artık ciddi bir şekilde kullanmaya başlayacağım.
Monitöre çok da takılmayın, 2. Bir monitör de alacağım ama onun daha 1-2 senesi olduğu için şimdilik bu olacak.

Yaptığım değişikliklerle 6531 TL oldu (HDD hariç) ama dediğim gibi önerilere açığım.

Aklıma gelen bilgiler bunlar. Tavsiyeleriniz için gerekli başka bilgi varsa onları da kısa süre içinde sağlamaya çalışırım.

Son olarak da bilgisayarı hemen değil de sene sonuna yakın bir zamanda almayı planlıyorum, bunu da göz önünde bulundurursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı